D1: Als team gewonnen!!

Vandaag stond er een spannende wedstrijd op het programma voor de D1. Uit naar Unitas’63 D1. Hun staan 3e, wij staan 2e met maar 2 punten verschil.

Voor het eerst sinds lange tijd zijn we vandaag compleet, altijd fijn voor een coach als het hele team beschikbaar is.

Vooraf de uitleg gegeven dat het vandaag een fysiek spelletje zou zijn, nou daar was geen woord van gelogen.

We begonnen redelijk goed aan de wedstrijd al was het Unitas dat het eerste doelpunt scoorde. Gelukkig scoorden wij daarna ook snel en liepen we uit naar een 1-5 voorsprong. Vlak voor rust kwam Unitas weer dichterbij en we gingen met een 3-5 voorsprong de rust in.

Spelers weer toegesproken, ook hoe er beter verdedigd moest worden, maar in de 2e helft kwam Unitas toch langszij, 8-8 met nog 5 min te spelen. Dan snel maar wat tactische wisselingen uitvoeren en zo konden we snel weer uitlopen. Vooral verdedigend hadden we de laatste paar minuten de boel dicht zitten.

Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 8-11.

Aanvallend kunnen we echt nog veel beter, verdedigend hebben we echt stappen gemaakt vandaag. Uiteraard ben ik als coach heel trots op hoe ze als team hebben gespeeld vandaag. Dit geeft goeie moed voor de toekomst van dit team.