DS1: Wederom een spannend potje handbal

Het staat in de competitie van de dames dicht bij elkaar op de ranglijst en vrijwel iedere wedstrijd is spannend. Zo ook de thuiswedstrijd tegen DWS. In de eerste helft stond dan weer Roda voor en dan weer DWS. Zelfs een voorsprong van 3 doelpunten was geen garantie dat het een paar minuten later niet weer gelijk stond. Met name vanaf de hoeken waren Vera (6x) en Maegan (4x) op schot deze wedstrijd. Nikki (8x) is met name vanaf de opbouw posities trefzeker. Verdedigend is het minder dan dat we gewend zijn en ook Yvette en Nicole moeten menig treffer toestaan omdat er verdedigend niet genoeg druk op de bal wordt gegeven en DWS met name via afstandsschoten gevaarlijk is.

Idy (3x) en Kim (3x) pakken t doelpunten mee en ook Marieke (1x), Yentl (1x) en Karin (1x) komen op het scoreformulier. Beau komt helaas niet tot scoren maar speelt verdedigend prima. Helaas is het vandaag niet genoeg voor een punt want na een 16-18 ruststand staat het vlak voor tijd 27-28 en met nog 2 seconden op het bord krijgt Roda nog een vrije bal. Een snelle pass naar Nikki, die schiet en scoort, maar dit net na de zoemer doet waardoor de gelijkmaker niet meer wordt geteld. Helaas valt deze week het kwartje dus net verkeerd en wordt er verloren. Volgende week een nieuwe kans voor de dames van René in de uitwedstrijd tegen Oliveo op zaterdagavond.