DS3: Volgende keer beter!

Afgelopen zondag stond in het teken van de derby tegen De Meeuwen. Voor ons ook wel bekend als het team waar wij onze eerst winst op geboekt hebben in oktober 2022. Met die overwinning in mijn gedachten, liep ik op mijn dooie gemakje van het metrostation Melanchtonweg naar de Wilgenring. Vervolgens werd ik in de kantine onthaald door mijn volledige team in uiterste bezorgdheid ‘waar ik nou toch bleef’, omdat ik een goede 15 minuten later pas aangewandeld kwam en niet reageerde op de telefoontjes van mijn coach…

Eerst onder de boog doorgelopen, daarna met z’n alle richting de kleedkamer om ons weer te voorzien van een prachtig tenue met aansluitende rugnummers. Snel langs de zijlijn van het veld warmgelopen. Daar waar de wedstrijd voor ons nog in spanning gestreden werd, werd ons van te voren aangekondigd door de scheidsrechter om na het laatste fluitsignaal meteen de keeper te gaan warmgooien zodat we op tijd kunnen beginnen aan onze wedstrijd. Zo gezegd, zo gedaan. Het ingooien van de keeper is belangrijk, zodat zij haar spieren opgewarmd heeft en het visier op scherp gesteld heeft. Dat heeft tot nu toe nog niet mogen baten aangezien tijdens de eerste helft de score op 6-1 stond in het voordeel van De Meeuwen.

Dit houdt echter ons team niet tegen om voor de overwinning te blijven strijden. Daniëlle heeft in de eerste helft 4 mooie doelpunten gemaakt vanuit zowel een vrije worp als via een goeie doorbraak. Ook Betül en Brigitta hebben de kansen benut daar waar mogelijk en Marinda heeft een bal onderschept door erbij te gaan zitten! Met een ruststand van 9 tegen 6 in het voordeel van de Meeuwen was de potentie er nog steeds om voor die tweede overwinning te gaan.

In de tweede helft werden wij 5-1 uitverdedigd, wat voor ons een goede oefening was om te anticiperen op deze situatie. Zo af en toe wisten wij de gaten te creëren vanuit het drukzetten en kwam er ook een open doel poging. Ware het niet dat wij vaker de lat weten te raken dan het net. Als we hier toch 2 doelpunten per keer voor zouden krijgen, hadden wij vol overtuiging deze wedstrijd gewonnen! Helaas zijn de spelregels niet zo en hebben wij tijdens de tweede helft 2 doelpunten weten te maken. De Meeuwen daarentegen nog eens 5 waardoor wij hun toch moesten feliciteren met de overwinning.

Steeds meer publiek is aanwezig tijdens onze wedstrijden. Toch indirect een groot compliment dat wij als team steeds beter gaan spelen! 🙂