DS1: Ventura uit is altijd lastig

Na de knappe “laatste seconde “ overwinning van vorige week bij de nummer 2 Heerle, staat de dames van René nu een nieuwe lastige uitwedstrijd tegen Ventura 2 te wachten. Deze ploeg staat weliswaar op de laatste plaats, maar behaalt de beste resultaten in thuiswedstrijden in deze competitie waarin iedereen van iedereen kan winnen. En de dames van Roda staan de laatste weken garant voor spannende wedstrijden.

Ventura begint veel scherper aan de wedstrijd en staat al snel met 3-0 voor. Roda loopt de hele eerste helft achter de feiten aan en heeft het geluk dat Nicole 3 pingels stopt / naast kijkt. Simone, Kim, Nikki, Yentl en Marieke zijn in de eerste helft trefzeker zodat er bij rust een 14-10 achterstand op het scorebord staat. Werk aan de winkel dus de 2e helft.

Het lukt Roda echter niet het gat te dichten. Dichterbij dan 2 doelpunten verschil komen ze niet. Ondanks fanatiek verdedigen van Idy, Vera en Maegan en goed keepen van Yvette zit het er vandaag gewoon niet in. Zeker omdat Ventura een prima wedstrijd speelt en regelmatig met fraaie doelpunten het gaatje onoverbrugbaar houdt. De scheidsrechters fluiten bij 27-23 af waardoor de Roda dames helaas geen vervolg kunnen geven het goede resultaat van vorige week.

Doelpunten: Kim 8x, Nikki 7x, Simone 4x, Yentl 3x, Marieke 1x