D1: Tijd voor GC1

Vandaag mocht de D1 aantreden tegen De Meeuwen D1. De laatste zaalwedstrijd , maar ook de laatste wedstrijd als D1. Vanaf het veldseizoen gaan ze verder als GC1. Vandaag had het team ook een interim Coach namelijk Ilse van DB1. Ik was zelf wel aanwezig maar heb rustig op de bank zitten genieten van het team. Ze begonnen wat onzeker en gingen mee in het tempo van de meeuwen. Na een tijdje begonnen ze hun eigen spel te spelen en kon je zien dat er wel iets van kwaliteitsverschil in beide teams zat. Ze gingen de rust in met een 13-5 voorsprong. Zowel Ilse als ik hadden wat opmerkingen in de rust , waar ze op moesten letten , zoals bijvoorbeeld afstand houden als je als opbouwer speelt.

De laatste tijd hebben ze getraind om druk links en druk rechts te zetten , tevens hebben we 2x getraind op de 5. Voor de handballers onder ons wel een bekende wissel. De opdracht voor de 2e helft was dan ook , ga eens druk zetten en zet eens een 5 in. Je ziet dat er nog flink op geoefend moet worden , maar hij is ook wel 2 gelukt , met daaruit een doelpunt. Dat zijn momenten dat je als coach toch heel erg kan genieten. Ook in de 2e helft kon je het kwaliteitsverschil zien. De uitslag van 27-9 was dan ook volledig terecht.

Na de wedstrijd hebben ze nog een medaille gekregen , want ze sluiten het zaalseizoen toch af met een 2e plek in de hoogste poule. Toen ze voor het eerst als D op het veld gingen spelen , verloren ze alles op 1 wedstrijd na.. als je kijkt dat ze nu in het zaalseizoen 14 gewonnen , 1 gelijk en 3 verloren hebben , dan spreek je van een mooie prestatie.

De trainers van de afgelopen jaren hebben daar uiteraard ook aan meegeholpen. Het is een super leuk team , voor volgend seizoen is de TC nog op zoek naar een coach. Mocht je interesse hebben of wat meer info over het team willen , stuur dan een berichtje naar de TC.

Een zeer trotse coach!!