DS1: Spannend tot de 2e macht in Breda

Je moet een sterk hart hebben om wedstrijden van DS1 van Roda te supporteren. De dames van René weten het ook in de uitwedstrijd tegen United Breda weer spannend in het kwadraat te houden tot de laatste seconde. Om en om scorend staat het na een kwartiertje 6-8 voor Roda door doelpunten van Yentl,Kim, Nikki en Vera. Maar dan weet Roda even geen raad met fysieke verdedigen en het snelle aanvalsspel van de thuisploeg die met een 6-0 run ineens met 12-8 voor staat. Maar nog voor rust herstellen de dames via o.a. een mooi uitgespeelde goal van Simone de score waardoor er met één doelpunt achterstand (14-13) gerust mag worden.

René zet de dames op scherp en in de 2e helft wordt er scherp begonnen en speelt ook Roda wat fysieker. De score gaat weer gelijk op door prima verdedigen van Marieke en Idy. Toch weet United Breda weer een gat van 5 doelpunten verschil te maken en lijkt de wedstrijd gespeeld. Maar de Roda dames geven nooit op en ze blijven aandringen. UB moet nog steviger gaan verdedigen en dat leidt tot 3 tijdstraffen op rij waardoor er nog maar 3 tegenstanders in het veld staan. Roda profiteert optimaal en dicht het gaatje van 5 doelpunten mede door goals van Maegan en Kathy in no time. Door een paar prima reddingen van Nicole (die het zonder vaste maatje Yvette moet doen) komt Roda in de laatste minuten zelfs met 24-26 voor maar ook UB wil niet verliezen en weet de stand weer gelijk te trekken. Bij 26-26 krijgt Roda de laatste aanval. Ze spelen de tijd vol maar het laatste schot treft geen doel. Maar met 26-26 krijgt de wedstrijd een terechte eindstand. 2 ploegen gingen (elk met hun eigen speelstijl) vol voor de overwinning en maakten er een spectaculaire en enorm spannende wedstrijd van.

Volgende wedstrijd voor de zekerheid eerst maar eens kijken waar de defibrillator (moeilijk woord) hangt.