DS1 (zaal): Westlandia keer twee

Afgelopen week kleurden de velden van Roda’71 groen. Meerdere teams mochten het opnemen tegen één van de teams van Westlandia. Voor DS 1 (zaal) stonden er twee wedstrijden tegen DS 3 van Westlandia op het programma. Op donderdagavond werd er gestreden voor de bekerronde en op zondag stond de competitiewedstrijd gepland. Zonder onze vaste verslaggever, die is waarschijnlijk nog aan het bijkomen van de wedstrijd tegen VELO, werd er in twee verschillende zalen gestreden.

Tijdens de bekerwedstrijd hadden we veel publiek, zowel de dames A als de GC waren in grote aantallen aanwezig. De eerste helft liep aardig gelijk op, we moesten een beetje inkomen, waardoor we niet lekker tot scoren kwamen. Toch blijven we strijden en gingen we de rust in met één punt achterstand. Het kon nog alle kanten op. De tweede helft had een zelfde beeld, wat de wedstrijd spannend hield. Wij waren niet zuiver met overspelen en ook de schoten op doel gingen niet echt lekker. Ook begon de vermoeidheid tegen het einde van de wedstrijd toe te slaan, terwijl Westlandia nog een eindsprintje kon maken. We verloren de wedstrijd met 25-28. Teleurgesteld liepen we naar de kleedkamer, waar we gelijk de wedstrijd hebben geëvalueerd en besproken hoe we komende zondag wel zouden kunnen winnen.

Op zondag stond iedereen weer fris en fit klaar voor de volgende wedstrijd. Gebrand om te winnen, begonnen we aan de wedstrijd. De aanvallen liepen vandaag soepeler en we zagen elkaar beter. Ook Westlandia was weer scherp, wat zorgde voor een spannende eerste helft. We gingen dit keer met één punt voorsprong de rust in. De tweede helft begonnen wij wederom sterk. De verdediging stond als een huis, beide keepers waren megasterk en de aanvallen bleven vloeiend verlopen. Ditmaal waren wij degene die het gaatje konden slaan, waarmee we de punten in Rotterdam konden houden. Na een leuke wedstrijd met beter spel aan onze kant (misschien kan het publiek in het vervolg beter op zondag komen ;P) wonnen we met 25-17.

Helaas liggen we uit de beker, maar we kijken met trots terug op de competitiewedstrijd!