De rust in gaan met een voorsprong, Check
Simon scoren terwijl zijn moeder het zag, Check
In de laatste 30 sec gelijk staan met 15-15, Check

Oh wacht even, dat laatste was niet de bedoeling.

Na een redelijke 1e helft waarin er goed maar traag gespeeld werd,  was het doel in de 2e helft maar moeilijk te vinden.
Met een ruststand van 13-8 denk je als coach wat lucht te hebben, maar als er dan kans na kans wordt gemist en de tegenstander scoort ze wel, dan wordt het onnodig spannend. Zo spannend zelfs dat het de laatste 30 seconden nog 15 – 15 stond. Vires mocht aanvallen maar gelukkig werd de bal onderschept en werd er een break gelopen,  deze ging er gelukkig wel in, waardoor ze de wedstrijd met 16-15 wonnen.

Dit soort wedstrijden zijn als coach maar ook voor het publiek slecht voor ons hart. Hopelijk krijgen we niet meer van zulke wedstrijden…

Positieve punten van vandaag waren zeker wel dat ze bleven gaan, ook al zat het echt niet mee in de afronding. Ik heb gezien dat iedereen voor zijn kans is gegaan, sommigen uit zichzelf, sommigen vanuit opdracht.

Tuurlijk hebben spelers ook op andere posities moeten spelen dan hun vaste positie. Daar is het veld ook voor, dan ga je dingen proberen.

Als coach zijnde denk ik, dat ik nu een redelijk beeld heb van wie wat kan en nog belangrijker wat sommigen niet kunnen. Daar gaan we de komende weken nog aan werken. Volgend weekend even een weekend vrij en daarna wacht de zaal op ons. Ik kijk er al echt naar uit.