DS1: Slordig spel breekt op tegen EHC

Op een regenachtige zaterdagavond mochten de dames spelen tegen EHC. Dat het een spannend potje handbal gaat worden, is haast een zekerheid. De hele eerste helft is het stuivertje wisselen qua score. Dan weer staat EHC voor en dan weer Roda. Door doelpunten van Nikki 4x, Yentl en Kim 3x, Michaela, Karin en Kathy 1x en weer prima keeperswerk van Nicole en Yvette staat er bij de rust een 11-13 voorsprong op het bord.

In de 2e helft wordt goed begonnen. Meagan en Charlie verdedigden sterk en door een paar mooie aanvallen loopt de voorsprong op naar 5 doelpunten bij 13-18. Zou het dan een keertje makkelijk gaan? Nee, natuurlijk niet. EHC zet een tandje bij en komt langzaam maar zeker dichterbij. En Roda wordt steeds slordiger. Slecht uitgespeelde break-outs en balverlies tijdens het aanvalsspel geven EHC de kans om er op en er over te gaan. Bij 20-20 en nog 5 minuten te gaan kan het nog alle kanten op, maar het lukt de dames van Rosita niet de wedstrijd uit te halen. De eindstand van 28-24 bezorgd de Roda dames de eerste nederlaag. In de tweede helft kwamen de scores van Floor 4x, Simone en Kim 2x, Nikki, Kathy en Kim 1x.

Volgende week weer een nieuwe kans in deze spannende competitie waarin alle teams aan elkaar gewaagd zijn.