DS1: Gemini uit – altijd harstig

Gemini uit is voor de dames altijd lastig. Mede omdat spelen met veel hars nog steeds niet tot hun specialiteiten behoort. Door blessures en afwezigen werd het team aangevuld met Laura, Beau en Ginger, die alledrie een prima indruk maakten. Laura onderscheidde zich door een 7 meter te stoppen. Maar het was vooral aan Nikki en haar 7 doelpunten te danken dat de ruststand met een geruststellende 6-11 voorsprong werd bereikt. Ook Simone 2x en Floor en Yentl scoorden in de 1e helft.

Na rust werd de voorsprong soepeltjes uitgebreid naar 9-15 en leek er geen vuiltje aan de lucht, ook door goed keeperswerk van Nicole en sterk verdedigen van Kathy en Michaela. Maar doordat de dames ineens heel slordig gingen spelen en een aantal 2 minuten straffen kregen, rook Gemini hun kans. Doelpunt na doelpunt kwamen ze dichterbij. De Roda dames schoten alles op paal, lat en keepster en met 16-15 was de wedstrijd (net als 2 weken geleden bij EHC) volledig omgedraaid. Maar dit keer herpakken de dames van Rosita zeg gelukkig wel. Nikki (who else?) schiet er de 2e helft nog maar eens 5 in. Ook Kim, Yentl en Floor (de uiteindelijke winnende treffer) dragen hun steentje bij.

Door deze (onnodig zwaar bevochten) overwinning blijven de dames wel prima bovenin meedoen en kunnen ze een lastige uitwedstrijd van de lijst strepen.