DS1: Even vallen, nu weer opstaan

De uitwedstrijd tegen de Feyenoord dames zal een pittige worden. Zijn de dames bestand tegen het stevige spel van de tegenstander? In het begin lukt dat prima, mede doordat de beide scheidsrechters het fysieke spel met gele kaarten en 2 minuten straffen bestraffen. Door goals van Nikki, Simone, Kathy, Charlie, Floor en Idy wordt een 5 doelpunten voorsprong opgebouwd. Geholpen door een prima Nicole in de goal lijkt er niets aan de hand. Maar nog voor rust komt Feyenoord terug in de wedstrijd en gaan we aan de thee met een 13-13 gelijke stand.

De eerste 20 minuten van de 2e helft gaan om en om. Yentl verdedigt fel en Laura pakt belangrijke ballen. Kim meldt zich ook op het scorebord en tot 23-23 is het een echte wedstrijd. Roda maakt echter te weinig gebruik van de overtal situaties en speelt te slordig om het beslissende gaatje te slaan. Een kleine 10 minuten voor tijd met een 25-24 achterstand is het ineens op bij de dames van Rosita. Feyenoord blijft doorgaan en binnen no-time is het gat geslagen en de wedstrijd gespeeld. Bij 33-25 wordt er afgefloten.

Helaas dus een dikke nederlaag voor de dames. Nu karakter tonen en volgende week revanche nemen.