GC1: Een maatje te groot

Vandaag op het programma Mok HC1 – Roda’71 GC1. Op voorhand was al bekend dat dit een pittige wedstrijd kon worden.

Op Viënne na waren we helemaal compleet. Dat betekent dus 5 wissels en aangezien je iedereen even veel speeltijd wilt geven, zit je soms best lang op de bank. Dat dit niet altijd gunstig is voor het spel is wel duidelijk. Tegenwoordig ben je als coach meer met de wissels bezig dan met de wedstrijd zelf.

Ze begonnen niet al te best aan de wedstrijd en stonden al snel met 4-0 achter. Helemaal niet erg, maar Mok is op dit moment nog een maatje te groot voor ons. Met een stand van 10-3 gingen we de rust in.

Je probeert de kinderen nog wel te motiveren maar je zag gewoon dat ze moeite hadden met het fysieke spel van Mok. De uitslag van 26-8 gaf goed aan dat we nog op de nodige dingen moeten trainen. Goede keepers en fysieke spelers zullen we vaker tegen gaan krijgen, daar zullen we mee moeten omgaan.

Na de wedstrijd ook een goed gesprek gehad, dat er beter getraind moeten worden, aandacht voor de wedstrijd als je op de bank zit. Allemaal kleine dingen die wel het verschil kunnen maken. Niet dat we daar vandaag mee hadden gewonnen, maar het had wel een andere wedstrijd opgeleverd.

Alleen maar winnen leer je uiteindelijk ook niets van,  dus af en toe verliezen is heel leerzaam. Dus nu is het een kwestie van leren van de wedstrijd en de volgende wedstrijd weer knallen.

Eerst gaan we volgende week even bowlen, even wat pins omver knallen!!

Jullie coaches