DS1: Met zege op Atomium lekker naar de Kerst toe

De laatste wedstrijd van het jaar wil je winnen natuurlijk. Dus beide teams deden er alles aan om met een goed gevoel richting de Kerstdagen te gaan. De dames van Rosita probeerden het met snel combinatiespel en Atomium gooide er wat meer power in. Roda nam door Nikki al snel een 3-0 voorsprong. Met twee prima goalies als Nicole en Yvette onder de lat en goed verdedigen door Michaela, Idy en Ilse bleef de voorsprong in de loop van de eerste helft intact. Floor en Kathy pakken hun doelpunten mee waardoor de rust met een 15-11 voorsprong werd gehaald.

Atomium geeft in de tweede helft echter niet op en 20 minuten voor tijd komen ze op gelijke hoogte. Maar bij 17-17 scoort Simone 3x op rij en heeft Roda de wedstrijd weer in handen. Atomium gooit er nog een fysiek schepje boven, dit leidt weliswaar tot doelpunten, maar ook tot diverse tijdstraffen en zelfs een directe rode kaart. Kim en Yentl houden Roda aan de goede kant van de score. Uiteindelijk gooien Nikki en Simone de wedstrijd in de laatste 5 minuten met een paar doelpunten definitief in het slot en gezamenlijk slepen de dames deze overwinning met 28-24 uit het vuur.

Met en goed gevoel de feestdagen in dus

De doelpunten komen deze wedstrijd van Simone en Nikki 8x, Kim 5x, Yentl 3x en Floor en Kathy 2x.