DA1: Eindelijk weer strijdlust!

Altijd fijn om je zondagochtend te beginnen met een lekker potje handbal.  Het is maar een klein ritje naar Gouda om de wedstrijd Vires et Celerritas DA1 – Roda’71 DA1 te bekijken.

Het team miste vandaag keepster Laura en de altijd aanvallende Anouk. Gelukkig waren Lieke van DS2 (nog A-speler) en Caithlyn van GC1 bereid gevonden om hun plekken in te nemen.

Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden was vooraf al bekend,  Vires is de koploper in de poule en Roda staat op een verdiende 4e plaats.

Waar het de laatste wedstrijden aan strijdlust ontbrak , was dit vandaag eindelijk niet het geval. De meiden bleven knokken voor elk punt en voor elke bal.

De ruststand was 10-5.

In de 2e helft moest Lieke helaas naar haar eigen wedstrijd en werd het doel verdedigt door de altijd fanatieke Ilse!

Helaas was Vires een tandje te sterk en was Roda aan het eind van de wedstrijd door hun energie heen. Strijdlust kost nu eenmaal veel kracht.

De uitslag van 29-11 was in mijn ogen te groot gezien het krachtsverschil maar kwam meer door de vermoeidheid en het missen van een echte keepster in de 2e helft.

Het is mooi om te zien dat Sander weer strijdlust in de meiden heeft gekregen en ik verwacht nog hele leuke dingen van dit team te zien , die heb ik vandaag ook gezien. Hele mooie samenwerkende acties die ook leuke doelpunten op leverde.

Er zit nog zoveel potentie in dit team , hopelijk komt het ooit eens allemaal bovendrijven.

Een enthousiaste toeschouwer