GC1: Tempobepalers

Op het programma Roda’71 GC1 – Helius GC1. Helius heeft een sterk team, waar we dit seizoen al 3x van verloren hadden. We wisten dus dat we aan de bak moesten.

Helaas konden Joppe, Fay, Thiago en Max niet meedoen vandaag, desondanks beschikken we over een zeer brede selectie en hadden we nog steeds 3 wissels.

Afgelopen week hebben we veel op druk geoefend, eens kijken of we dit kunnen uitvoeren in de wedstrijd.

Vanaf minuut 1 was iedereen bij de les! Roda bepaalde het tempo van de wedstrijd en kwam al snel op een 2-0 voorsprong door mooie doelpunten van Caithlyn.

Aan de andere kant was Miloud heerlijk aan het keepen. Door doelpunten van Selm , Casper, Queenchely, Viënne, Laura en Maja gingen we met een verdiende 13-8 de rust in.

De stemming was zeer goed, iedereen wist ook dat we er nog niet waren.

Laura ging de 2e helft het doel in. De 2e helft gaf eigenlijk hetzelfde beeld als de 1e helft. Roda bepaalde het tempo van de wedstrijd en bleef maar doorgaan. Door doelpunten in de 2e helft van Maja, Selm, Viënne, Casper, Queenchely, Miloud en goed keeperswerk van Laura stond er aan het einde een zeer verdiende 23-15 op het scorebord.

Het was een zeer goede wedstrijd van het team. Het is altijd leuk om te zien dat waar je op traint, dat het er ook uitkomt in de wedstrijden.
Strijdlust heb ik zeer zeker gezien vandaag en dat is zeer mooi om te zien. Hopelijk kunnen ze dit vol houden.
Voor nu even een rustperiode, de 1e wedstrijd is pas weer 25 mei. Dat geeft ons mooi te tijd om nog meer te trainen op het druk zetten, zodat we dit nog vaker kunnen zien in de wedstrijden.