D2-girls: Dubbel

Vandaag mochten we het opnemen tegen DWS. Iedereen was goed op tijd in de sporthal. Dus ruim de tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijd. We wisten dat DWS er ver uit zou staan in de verdediging, dus nog even geoefend op bewegen in de ruimte.

De eerste helft startte enorm goed. De meiden waren gedreven, gingen er echt voor en waren fanatiek zowel in de aanval als in de verdediging. Super leuk om te zien. Binnen 7 minuten stond het dan ook 6-0 voor Roda. Door mooie doelpunten van Angelina, Beau en Talitha. Daarna kregen we een iets mindere periode, de focus in de verdediging werd minder, DWS kreeg meer ruimte. Ze maakten hier ook gretig gebruik van.  Hierdoor gingen we rusten met een stand van 7-3 in ons voordeel.

In de rust de meiden gezegd dat we er nog niet waren, dat er bewogen moest blijven worden en dat de meiden de ruimte moesten blijven zoeken. De vrije ballen met meer overtuiging nemen, gebruik maken van de kans om te scoren.

De eerste 5/6 minuten van de tweede helft begonnen de meiden weer sterk, de verdediging stond goed en de meiden gaven weinig weg. Waardoor we konden uitlopen naar een 10-5 voorsprong, drie mooie doelpunten van Noa, Syrai, Angelina.

Helaas zijn we daarna niet meer in ons spel gekomen, werd er vanuit stilstand op het doel geschoten, werd de bal vanuit stilstand overgegooid, waardoor de tegenstander er regelmatig tussensprong en ons de bal afpakte. De drive om te winnen ontbrak, uiteindelijk stond er een 10-10 op het scorebord, in mijn schrift stond een 11-10. De scheids heeft altijd gelijk, dat heb ik ook tegen de meiden gezegd. En als we de tweede helft gespeeld hadden als de eerste helft, had dat ene puntje geen verschil gemaakt in winst of gelijkspel.

De komende week gaan we aan de slag met een stukje conditie, zodat we toch dit soort wedstrijden winnend kunnen afsluiten.