D-girls: Meiden tegen Jongens

Door een internetprovider-switch beschikte ik vorige week niet over internet, daardoor ook geen verslag. Over die wedstrijd kunnen we eigenlijk ook kort zijn. Soms zijn er van die dagen dat je het collectief als team niet hebt, dit was zo’n dag. Niemand kwam echt tot zijn recht, hierdoor kon Twist ons overklassen met een stand van 15-5. In de zaal nieuwe kansen!

Door naar vandaag, een wedstrijd in Spijkenisse. Kunstgras altijd wennen, is wel heel anders dan asfalt. Veel glijpartijen tot gevolg, maar met kniebeschermers aan kan je wel lekker naar de bal glijden.

Door een brug die openstond was ik iets later, en met mij nog een paar meiden. En wat zag ik toen ik aankwam, een aantal meiden die al met een warming-up gestart waren. Top! That’s the spirit. Ik had direct het gevoel dat dit het wel eens kon worden vandaag. Omgekleed op het veld zagen we dat we tegen een compleet jongens team moesten. Dat vinden wij nooit erg! Want het is natuurlijk wel stoer als je kan zeggen dat je van een compleet jongensteam wint als meisjesteam ;)!

Eerst even gebald, Emi warmgegooid en zelf nog even gepasseerd en geprobeerd te scoren.

Goede alerte start van de wedstrijd, zowel verdedigend als actief naar voren aanvallend, en zeker ook een alert, goede keepster.  In de aanval goed rondgespeeld en de ruimte gezocht, dit zorgde voor mooie kansen, waarvan er ook een paar ingingen. Ook de cirkel werd een paar keer goed gevonden, wat een resulteerde in een mooi doelpunt, net als in de training.

De ruststand werd 4-1.

Complimenten gemaakt over de mooie start van de westrijd zowel aanvallend als verdedigend. Maar direct de meiden bewust gemaakt dat er nog een helft kwam, dus blijf de focus houden in de verdediging en zuinig op de bal in de aanval.

Deze tweede helft werd de bal regelmatig mooi weggetikt waardoor er ook een paar breaks gelopen konden worden. In de verdediging waren we af en toe iets te slordig, waardoor HVOS toch kans had iets terug te doen. Weer mooie doelpunten gemaakt, bijna iedereen heeft op het doel gegooid, wat al een compliment waard is. Zo is duidelijk dat we het ook echt collectief als team doen.

Uiteindelijke eindstand was 12-6

Meiden hier mogen jullie echt trots op zijn, wat je als team neergezet hebt vandaag.

Liefs Ruth