E1: Laatste veldwedstrijd thuis

Dit was onze laatste wedstrijd thuis. Volgende week echt onze laatste veldwedstrijd uit tegen TOGB in de herfst competitie.

Voor de mensen die het bijhouden…..we hebben nu van de 5 wedstrijden 3 gewonnen, 1 verloren en 1 gelijk gespeeld. Maar het gelijkspel (was tegen Helius) telt niet mee in de competitie.

We staan op dit moment 3de wat gebaseerd is op doelsaldo, de nummer 2 is TOGB heeft evenveel wedstrijden gewonnen als Roda maar een beter doelsaldo (+13, Roda -1).

Deze informatie voor degene die het zo graag wilden weten. Wat ik belangrijk vind is dat jullie met plezier spelen en leren handballen.

En natuurlijk kunnen jullie handballen, maar het gaat er ook om als team te kunnen spelen.

Deze wedstrijd tegen Vires is daar een mooi voorbeeld van. De eerste helft wanneer iedereen nog fris en fruitig is (niet moe dus) spelen jullie echt als een team.

Mooi acties en veel vrijlopen oftewel in starten zonder bal. Allemaal dingen die we op de training doen en dat maakt het coachen van jullie zo plezierig.

Maar dan komt het…..we willen allemaal scoren. Gelukkig dat we dit allemaal willen, maar kijk eens of je ook de mogelijkheid hebt om te scoren en probeer het niet vanaf 12 meter te doen of wanneer je helemaal gedekt staat door tegenstanders.

Dit zijn dingen die nog gaan komen, inzicht krijgen en KIJKEN naar je eigen teamspelers. Sommige staan vrij en hebben een betere mogelijkheid om op het doel te gooien.

Dit is iets waar we aan gaan werken zonder dat het verlangen om te scoren zal gaan verminderen. Want dat blijft nodig……we gaan het met ons allen doen en gaan groeien als team. En met deze leuke en spontane jongens en meiden gaat dat zeker lukken.

Door training en groei gaan jullie steeds beter spelen.

Zoals gezegd…..de wedstrijd tegen Vires, een leuke pot, veel mogelijkheden en iedereen die meewerkt aan een goed geheel.

Goed overspelen en elkaar helpen daar waar mogelijk is. Maar in de tweede helft ging het minder, het leek er op dat Vires terug kwam. Door het uitblijven van scoren en niet breed spelen en in- en uitlopen, werd het voor Vires bijna een makkie.

We bleven gelukkig gaan, maar we speelden niet meer als een team en iedereen ging voor hun eigen win. Komt dit door te weinig conditie, concentratie of de wedstrijddruk?

Uiteindelijk hebben jullie deze wedstrijd gewonnen, met 13 doelpunten voor en 7 tegen. Dus……. goed gedaan!

Maar wat blijf ik zeggen: Wat is belangrijk?……. “plezier hebben” LETS GO!!

Bedankt.

Jullie Coach