Meiden C: Je hebt van die dagen…

Je hebt soms van die dagen dat het even allemaal niet zo mee zit, zaterdag was zo’n dag..

Na een ontzettende gezellige (vrijdag-) avond waarbij het toch wel erg laat was geworden moest er toch nog een wedstrijd gespeeld worden.

We mochten thuis tegen Savosa spelen, een team wat ongeslagen bovenaan staat en waarvan je van te voren weet: dit zijn niet de makkelijkste wedstrijden. Laila is een weekendje weg en kon er niet bij zijn. Otte was  vrijdagavond ziek geworden maar wilde het toch proberen, Katie (schouder) en Lieke  (enkel) lopen met pijn/blessures maar wilde het ook proberen. Dat zijn toch 4 vaste basiskrachten die je eigenlijk niet kunt missen. Gelukkig wilde Sy’rai en Joelle uit de D2 wel meedoen als extra wissel zodat we in ieder geval voldoende spelers hadden mocht het met de andere speelsters niet gaan. Maar ook de speelsters van de D2 kwamen tijdens de warming up met pijntjes aan waardoor we alleen maar hoopte heelhuids uit de wedstrijd te komen met zijn allen.

Savosa had er duidelijk wel zin in en oogde allemaal fris en fruitig en al in de eerste tegenaanval lag de bal achter onze keepster. De andere doelpunten lieten ook niet lang op zich wachten en we keken al snel tegen een 0-4 achterstand aan. Aan de kant van Roda liep het ook echt niet lekker. Ballen werden verkeerd afgespeeld, de verdediging was niet zo sterk als anders en de meiden waren echt zoekende naar elkaar en naar hun spel.

Er is ook nog nooit zoveel gevraagd: Marian , mag ik wisselen? En door de vele wisselingen in het veld kwam gewoon echt niemand lekker in de wedstrijd. Katie scoorde nog wel de 1-4 maar het duurde daarna lang voordat er weer gescoord werd door Roda. Vlak voor rust schoot Lisanne de 2-11 binnen en konden we gaan rusten bij een stand van 2-12 doordat Savosa nog de 12e er nog in kon gooien. De rust kwam als geroepen.

Na de rust leek het even beter te gaan lopen bij Roda, er was weer wat meer spirit en Nina bracht de stand naar 4-12. Deze stand bleef ook even op het scorebord staan want de Roda meiden stonden ook weer wat beter te verdedigen. Maar daarna sloeg de vermoeidheid weer toe. De wil was er wel, maar de kracht ontbrak om de bal ook daadwerkelijk in het doel te gooien.

Door nog 2 doelpunten van Nina en door de doelpunten van Savosa werd de eindstand 6-21.

Volgende week spelen we onze laatste veldwedstrijd uit tegen Snelwiek en vrijdagavond nog eerst een oefenwedstrijdje tegen de meiden B van de Meeuwen.