Meiden C versus Meiden B van De Meeuwen

Deze week was het zover, de meiden keken er al naar uit: de oefenwedstrijd tegen de meiden B van de Meeuwen.

Het doel van deze wedstrijd was vooral om tegen fysiek sterkere tegenstander door te gaan en te leren passeren tegen grotere tegenstanders. Lef tonen is iets wat er tijdens de wedstrijd nog niet helemaal uitkomt maar wat er zeker bij de meiden wel inzit.

Vrijdagavond om 19.00 uur stond de wedstrijd gepland en om 18.15 uur waren de meiden present. Voor de wedstrijd nog even een pittige warming-up/training gedaan en de meiden waren klaar om te beginnen. Spannend was het ook wel een beetje voor de meiden hoor. Er waren toch echt wel grote meiden bij de tegenstander.

De Meeuwen kwamen snel op een 1-0 voorsprong maar Otte kwam vanuit het midden mooi omhoog en krulde de bal in de kruising dus de gelijkmaker lag er gelukkig ook snel in. Tot een stand van 4-4 liep het gelijk op. Het was telkens de Meeuwen die op een voorsprong kwam maar elke keer maakte de Roda meiden de gelijkmaker. Na de 4-4 konden de meiden door leuke aanvallen een beetje afstand nemen en kwamen zelfs op een voorsprong van 3 doelpunten (7-4) Tot de 8-6 stand werd er weer een beetje om en om gescoord door de Meeuwen en Roda maar daarna waren het de Roda meiden die de afstand tot 4 doelpunten wisten te brengen. En met dat verschil konden we de rust in gaan. (10-6)

Op het eind van de 1e helft en in de 2e helft zakten we met verdedigen iets meer terug, het ver uit verdedigen en vast zetten lukte erg goed maar kostte ook veel kracht. Door dat terug zakken werd er wat meer ruimte weggegeven en kregen we in de 2e helft wat meer tegendoelpunten te verwerken en werd het nog heel spannend in de 2e helft. Zelfs zo spannend dat de Meeuwen terug konden komen naar 12-12. En net als in de 1e helft scoorden de Meeuwen en Roda om en om en werd de stand nu na elk doelpunt van Roda door de Meeuwen weer gelijk getrokken. Bij een stand van 14-14 wist Lisanne vlak voor tijd het 15e doelpunt binnen te schieten en konden we toch nog met de winst het veld aflopen.

Wat was het een leuke wedstrijd, zwaar, maar zeer zeker een hele leuke wedstrijd. De doelpuntmakers waren: Otte (3) Nina (5) Lisanne (3) Laila (2) en Joelle (2)

Meeuwen, heel erg bedankt dat jullie naar ons wilde komen en bedankt voor de super leuke wedstrijd!