F2: Leeeeeet’s go!

De eerste twee wedstrijden in de zaal in de nieuwe samenstelling zijn al weer achter de rug. Vanwege het grote aantal F-leden, is er namelijk voor gekozen om in de zaalcompetitie met twee F-teams te gaan spelen. Dit betekent wel dat het in beide teams vrij krap is qua aantal spelers, maar dit heeft als voordeel dat iedereen veel kan spelen! En dat is iets wat de meeste meiden heel fijn vinden. Wel was het even wennen dat sommige kinderen in een ander team zitten. Gelukkig blijven ze wel samen trainen en wordt er zo nodig ook ingevallen bij het andere team, dus ze kunnen elkaar nog veel zien en nog veel samen handballen.
 
De eerste wedstrijd viel in het laatste weekend van de herfstvakantie. Dat heeft altijd als nadeel dat er kinderen op vakantie zijn. Bij de F2 was dat dan ook het geval, waardoor er maar vier kinderen bij de wedstrijd aanwezig waren. Gelukkig waren ze er zelf niet zo van onder de indruk. Het waren meer de kinderen van Ventura die het wel wat oneerlijk vonden. Maar wat hebben ze goed gespeeld! Yasmine, Sabrine, Tirza en Jinthe, super! De eerste helft ging het zelfs zo goed, dat jullie voor stonden! Jullie keken goed waar je vrij kon gaan staan en speelden goed samen. Jullie hebben alle vier een gedeelte van de wedstrijd gekeept en Tirza heeft een heleboel doelpunten gemaakt! In de tweede helft kostte het duidelijk wat meer moeite, maar wat wil je als je met z’n vieren bent en tegen een team van vijf spelers speelt dat ook nog eens drie wissels heeft?! Uiteindelijk werd het 6-9 in het voordeel van Ventura. Maar jullie hebben het super goed gedaan! Ik ben dan ook heel erg trots op jullie!
 
De tweede wedstrijd was uit tegen Savosa. Dit keer gelukkig met vijf meiden van F2 (Tirza speelde ‘s morgens mee met F1, omdat ze ‘s middags niet mee kon doen) en daarnaast speelde Nikki met ons mee. Het samen spelen was vandaag wat lastiger, maar jullie zijn erg fanatiek met de bal veroveren (probeer dat wel alleen bij een tegenstander te doen! ;)) en iedereen heeft verder ook zijn uiterste best gedaan. Het was nog even erg spannend, want tot 3 seconden voor tijd stond het gelijk. Met nog 5 seconden te gaan kreeg Roda een vrije bal. Nikki gooide de bal snel naar Noella en Noella wist in de laatste seconden het winnende doelpunt te maken! Door dit goede samenspel op het eind wonnen we uiteindelijk met 6-7.
 
Het enthousiasme en de gedrevenheid van de meiden is erg aanstekelijk. Dat maakt het erg leuk om te coachen. Doordat iedereen nu veel kan spelen in de wedstrijden, kunnen we goed oefenen met de regels en met overspelen, vrijlopen, elkaar helpen, enz. Dit en de afgelopen twee wedstrijden geven goede moed voor de komende wedstrijden!
 
P.S. Nieuwe spelers zijn altijd welkom! Zeker nu met twee F-teams is er ruimte voor nieuwe kinderen! Als je nog iemand kent die handbal leuk lijkt, neem hem (!) of haar dan een keer mee naar een training!