C-meiden: Een keertje niet in het oranje

Dit weekend stond de wedstrijd op zondag in plaats van op de zaterdag. We mochten naar Maassluis waar Unitas onze tegenstander was. Net als Roda speelt Unitas in het oranje en mochten de meiden in het groen vandaag. Zoals iedereen ondertussen wel weet kampt het meiden C met een flink aantal blessures. Dit weekend moesten we het doen zonder 4 vaste basisspeelsters waardoor we nog maar 5 meiden C overhielden. Dat is te weinig dus aanvulling gezocht bij de D2 meiden. Dat was niet makkelijk zo op de zondag maar gelukkig waren Joelle en Sy’rai bereid om mee te doen. (Echt ontzettend bedankt meiden) Hierdoor hadden we dus 7 meiden, geen wissels maar in ieder geval voldoende speelsters in het veld.

Unitas speelt op het veld hoger dan onze meiden en hebben dispensatie speelsters dus het zou een zware wedstrijd worden. Maar onze C meiden geven zich nooit zomaar gewonnen, zeker van te voren niet dus we begonnen met goede moed aan de 1e helft.

Roda mocht beginnen met de 1e aanval en gelijk in die aanval schoot Lisanne de bal strak in de kruising binnen en al heel snel maakte Laila na een mooie schijnbeweging het volgende doelpunt voor Roda. (0-2)  Een snelle voorsprong maar na de 1-3 wist  Unitas wat een team is  met grote meiden de stand gelijk te trekken. Daarna liep de wedstrijd gelijk op en was het duidelijk dat de Roda meiden er vol voor gingen.

Maar bij de stand van 5-5 ging Laila tijdens het verdedigen tot ieders grote schrik door haar enkel. Neee weer een blessure erbij en met 1 minder in het veld. Dat was schrikken. Voor zowel mij als coach, voor Laila zelf en de andere meiden was dit een tegenvaller. Vrij kort erna kreeg Joelle 2 minuten en stonden we met nog maar 4 meiden in het veld. Vanaf de tribune werd al door het Unnitas publiek geroepen: Maak hier gebruik van en dat was ook precies wat Unitas deed, en de achterstand was een feit.

Laila gaf aan dat ze verder wilde spelen en de blessure leek mee te vallen dus vlak voor rust stonden we weer compleet in het veld. Maar de achterstand was ondertussen al best wel flink opgelopen. Van 5-5 werd de ruststand 11-5.

In de rust de meiden gecomplimenteerd met het vertoonde spel en met hun doorzettingsvermogen. Iedereen bleef knokken en positief en dat is toch echt een compliment waard!!

In de 2e helft kwam Unitas al snel op 12-5 maar de Roda meiden toonde veerkracht en kwamen weer terug in hun eigen goede spel waardoor de achterstand kleiner werd. (12-8)  De 2e helft verliep gewoon goed, ondanks dat er geen wissel was wisten de meiden toch ook nog vanuit de break te scoren. De achterstand opgelopen in de 1e helft was niet meer in te halen maar de 2e helft was toch echt voor de Roda meiden (5-6) waardoor de eindstand op 15-11 kwam.

Verloren? ja dat wel, maar meiden jullie hebben zo ontzettend goed gespeeld. Het doorzettingsvermogen is zo ontzettend groot en het voor en met elkaar ervoor gaan is echt iets wat niet elk team heeft en wat jullie als een heel leuk en goed team maakt!

Danique: Weer geweldige reddingen in het doel. Weet eigenlijk niet meer zo goed wat ik kan zeggen tegen je, het wordt eentonig maar je doet het gewoon super goed. Weinig tot geen fouten en een vertrouwde sluitpost in het doel.

Ruby: Wat ben jij goed doorgegaan in de aanval. Een beetje pech in de afronding maar eigenlijk zag ik de ballen er al ingaan. Verdedigend weer sterk ondanks dat je tegenstander soms 2 koppen groter was ga je er gewoon voor.

Sy’rai: Je hebt mij verbaasd meid, in zeer positieve zin. Je kwam heel goed mee in de C wedstrijd en ik zag zelfs een mooie passeerbeweging! Bedankt voor het meespelen!! Je kan terug kijken op een hele goede wedstrijd!

Joëlle: Dat jij een 1e jaars D bent is niet te zien, je hebt een geweldige wedstrijd gespeeld, je toont lef, durft te passeren en met 3 doelpunten heb je het aanvallend heel goed gedaan. Verdedigend stond je zeer zeker ook je mannetje! Op kracht won de tegenstander het soms maar je tegenstander was dan ook een stuk groter en ouder! Goed gedaan! Bedankt voor het meespelen!

Laila: Oei, meid, wat heb je ons laten schrikken. Je zat zo lekker in de wedstrijd en toen ging je door je enkel. Je wilde dolgraag verder spelen en ik waardeer je doorzettingsvermogen! Je hebt een hele mooie schijnbeweging in je en 3 hele mooie doelpunten gemaakt. Sterkte met je enkel en ik hoop dat je blessure meevalt.

Kayleigh: Door het missen van onze vaste cirkelspeelster ging jij vandaag voor het eerst die plek overnemen en wat deed je dat goed. Je vond het niet altijd leuk, het is ook ineens een hele andere positie maar je hebt laten zien dat je deze positie ook met gemak aan kan. Een paar keer goed op het doel gegooid!

Lisanne: Wat zat jij lekker in de wedstrijd zeg. Je schoten zijn zo goed als onhoudbaar, 5 mooie doelpunten als gevolg. Ook een paar lekkere knallen op de paal en lat. Erg belangrijk vandaag!!

Meiden ik ben echt super trots op jullie!! Voor alle blessures: Sterkte en Beterschap en we hopen jullie weer snel in het veld te zien! Volgend weekend zijn we gelukkig even vrij en hopelijk zijn we de volgende wedstrijd weer wat completer!