D-Girls: Gelijkspel

Vandaag mochten we uit in Spijkenisse tegen de jongens van HVOS. Op het veld hebben we een goede wedstrijd tegen hun gespeeld.

Na een goede warming-up waren de meiden klaar voor de wedstrijd.

De tegenstander was een team met alleen jongens, 9 in totaal, maar ze kregen versterking van een meisje uit D1, zij keepte de eerste helft.

De eerste helft begonnen we direct met ver uitverdedigen om te proberen de bal te onderscheppen, wat ook goed lukte een paar keer, maar de keepster van HVOS haalde een paar keer onze bal uit de kruising. HVOS opende de score. Al snel volgden wij. Daarna golfde de wedstrijd een beetje heen en weer. Om en om werden de doelpunten gemaakt. De meiden kwamen niet echt in hun eigen spel, er werd slordig met het balbezit omgegaan. Ook werden regelmatig de ballen verkeerd aangespeeld, hierdoor volgde balverlies en was de aanval weer voorbij. Uiteindelijk een ruststand van 3-4 in ons voordeel.

In de rust de meiden opgepept, maar ook afgesproken de focus te houden, beter te concentreren op het elkaar aanspelen, maar ook meer te bewegen in de aanval en zo het de tegenstander moeilijk te maken.

Meestal spelen de meiden de tweede helft beter, dus ik had er alle vertrouwen in.

De tweede helft opende wij goed de score, en golfde het spel weer erg heen en weer. Ook HVOS wist regelmatig de ruimte te vinden en te scoren. Het spel leek de tweede helft bijna nog chaotischer dan de eerste helft, de meiden wilden te snel naar voren, en het liefst zo snel mogelijk de bal weer kwijt. Een paar minuten voor tijd stonden we met 2 doelpunten voor, maar door onnodig balverlies kregen we toch nog 2 doelpunten tegen. Wat resulteerde in een gelijkspel. Heel jammer, maar het is niet anders. Er zijn altijd mindere wedstrijden in een seizoen, dit is er een van. Volgende week zaterdag weer beter.

Dit maakt wel dat ik weer dingen gezien heb waar we deze week lekker mee aan de slag kunnen in de training. Dus ik hoop morgen alle meiden te zien.