D-Force #1: DWDD

De Wereld Draait Door, of om in de D-sfeer te blijven: Deal With Disappointment D!

Helius stond vandaag op scherp, scherper dan wij. De “met één doelpunt verloren partij” zat nog vers in het geheugen van Helius en daar was hun veel om te doen.

Redelijk over en weer, dat was het gedurende de hele wedstrijd. Maar toch wil er bij ons nog geen scherpte in komen. Het is nog iets teveel D-gehal.. ow, ja… Jullie zijn D… Het is nog iets te weinig C-gehalte! Ha! Dan maar zo!

Hoeken beginnen niet diep genoeg, wachten te veel af met instarten en als ze instarten worden ze niet snel genoeg gezien. We spelen niet slim over, vaak net te laat.

We waren best wel traag in de overschakeling naar verdedigen, waar Helius lekker gebruik van kon maken door meteen in de break te gaan. We verdedigen erg wisselvallig, laten de tegenstander soms compleet vrij staan, allemaal doelpunten tegen.

We willen nog veel teveel zelf doen en niet 1-2-tjes gebruiken als vast onderdeel om samen sterker te worden. Dat is wel nodig.

Ook scherp zijn in de afronding, want laten we wel wezen… Als de helft van de ballen op de keeper, er gewoon in gingen… Had je alsnog gewonnen.

Zo. Met dit als huiswerk “hoe moet het dan wel?” zien we jullie graag weer op de training verschijnen om dit soort puntjes te verbeteren totdat het helemaal goed loopt.

Met een mooie pot open verdedigend handbal en een ruststand van 8-8 werd het uiteindelijk toch nog 18-14 voor Helius. En jullie kregen ook nog een compliment van de scheidsrechter omdat we spelen met open verdediging.

Volgende keer laten we ze zien hoe het wel moet!

De coach