D-Girls: Handbal is Samenspel

Deze zaterdag mochten we naar Schiedam voor een wedstrijd tegen DWS. Voor ons een bekende tegenstander van het veld. De einduitslag was toen 6-5 in ons voordeel. Helaas konden Scout en Aurellia niet bij de wedstrijd zijn. Talitha was niet helemaal fit deze week, dus zou wel komen, maar had meer wisseltijd nodig. Gelukkig was Anoek van de E bereid om ons team te komen versterken.

Na een goede warming-up en het warmgooien van Noa hebben we nog even teambespreking gehouden. Aan de hand van een echt handbalbord laten zien hoe we zouden gaan spelen. Belangrijke punten waren: kijken naar elkaar voordat je speelt, in de ruimte lopen en bewegen waar de ander niet is, en bij het verdedigen net als in een spel altijd bij iemand zijn, zodat je de bal kan onderscheppen.

De eerste helft ging van start met een mooie kans voor DWS, maar Noa had direct haar eerste mooie redding. Al snel gingen de meiden op snelheid in de aanval, en dit had z’n effect in een mooi doelpunt van Angelina. Vlot daarna zocht Sy’rai de ruimte, kreeg de bal aangespeeld en maakte het volgende doelpunt. De meiden stonden in de verdediging als een kei te werken, DWS werd goed tegengehouden, en anders stond daar Noa een super wedstrijd te keepen. Sara wist heel vaak de bal weg te tikken, waardoor de meiden in de aanval konden. Lysanna werd twee keer achter elkaar mooi aangespeeld op de cirkel, ze wist ook allebei de keren goed het hoekje te vinden in het doel. In deze eerste helft werden er hierna nog mooie doelpunten gemaakt door Beau, Angelina en Sy’rai. Waardoor we gingen rusten met een stand van 0-7.

De meiden veel complimenten kunnen geven, het samenspel was super goed, het verdedigen was op wat kleine puntjes na zoals ik wilde zien, en Noa was een prima sluitpost in het doel. Toch was het zaak alert te blijven, we waren er nog niet, er waren namelijk nog 20 minuten te spelen. Afgesproken actief te blijven in de aanval en verdediging. Iets meer in beweging de bal krijgen en dan af ronden op het doel, en tot slot de meiden die nog niet op het doel hebben gegooid, gestimuleerd dat ook te doen.

De tweede helft kwam DWS als eerste tot scoren. Dat was even een onoplettend momentje. Toch wisten de meiden daar een goed antwoord op te geven, zowel Angelina als Talitha wisten op een mooie manier het doel te vinden. Ondertussen werd Anoek steeds feller op de bal, die ze een paar keer goed onderschepte, en goed op de bal wachtte van onze keepster, zodat we de aanval konden opbouwen. Wat de meiden nog steeds best heel goed deden, er werd nog steeds goed gekeken, af en toe vergaten de meiden even dat ze niet te dicht in de verdediging moesten aanvallen, waardoor we in de tweede helft iets meer balverlies hadden. Logisch ook want de vermoeidheid en daardoor concentratie verlies ging meespelen. DWS wist nog een paar keer goed het doel te vinden, maar ook Noa had nog wel een paar hele mooie reddingen. Bij ons wisten Beau, Sy’rai en Talitha nog het doel te vinden. Dat bracht 1 a 2 minuten voor tijd de stand op 5-13. In de laatste aanval kreeg Emi de bal, startte goed in over de 9 vanuit de hoek, kwam goed omhoog en wist met een mooi schot ons laatste doelpunt te maken. Wat de eindstand bracht op 5-14.

Meiden handbal is samenspel, dat hebben jullie super goed laten zien! Ik ben trots op jullie inzet, drive en jullie samenspel.