D-Force #1: (on)verwachte mooie momenten

De bengeltjes mochten vandaag aantreden tegen Savosa uit Barendrecht. Waar D2 tegen een compleet jongensteam mocht spelen, mochten wij vandaag tegen een compleet meidenteam. En dat is altijd even de kat uit de boom kijken want ze zijn of gek op jongens en kleven meteen aan je, of ze zijn fel en goed in verdedigen en kleven meteen aan je…

En dat mijne heren, doet me meteen weer denken aan zo’n Engelse uitspraak door een Japanse leermeester; “Never use deodorant before match… It creates natural distance…

Afijn…, Onze nieuwe aanmelder Rámon, die nu wel ongetwijfeld lid zal gaan worden als je de wedstrijd bezoekt (anders ben je niet zo enthousiast!), weet meteen hoe gek de coach is. Dat is nu eenmaal het risico als je de wedstrijd vanaf de bank wil meemaken.

In het begin van de eerste helft zag het er even naar uit dat Savosa een grote voorsprong zou nemen. Maar al gauw kwam er toch wat los in de boys om te laten blijken dat ze de kruimels niet van hun bord laten eten.

Af en toe komen er vlagen van spel naar voren wat echt wel gaat lijken op “elkaar zien en vinden”. Zeker in de tweede helft was dit duidelijk zichtbaar. DIT is het spel wat jullie eigenlijk twee keer twintig minuten zouden moeten spelen. Als je dat voor elkaar krijgt, dan ben je net zo ver als een DWS of Ventura!

Af en toe komen ze langs de kant met de vraag “doe ik het goed?”. Je zou bijna denken dat hun trainers boemannen zijn. Maar het lijkt toch erg op jezelf willen verbeteren omdat ze zelf ook wel meer en meer gaan merken dat deze vorm van spelen werkt!

De mooie momenten van vandaag op een rijtje:

Binnen 10 seconden: “Marc, ga even op de hoek.“ “Huh? Wat moet ik daar doen dan?”; Kleng! Doelpunt…

Yannick stond vandaag in het doel en vanaf die positie heb je al het overzicht. Je hebt een waanzinnig mooie break aangespeeld naar Tristan die ik in jullie leeftijdscategorie niet meer heb gezien sinds 2008!

“Snel spelen! Tik Tik Tik en knal!” Méoni naar Kye, Kye naar Tristan en doelpunt! Dit is heerlijk om te zien!

“Onderscheppen en wegwezen!” Iemand onderschept de bal en speelt snel naar voren. En daar ging Sven, en zo ook Riley, en zo ook Daan. Dit is hoe we tegen DWS en Ventura moeten spelen!

“Speel Charlie vrij!” Kleng! Doelpunt! Charlie, je komt er wel. Als je het voetenwerk vol vertrouwen doet, ga je veel meer dan die twee of drie punten scoren!

Ondanks je pijntjes Thijmen, stond je vandaag geen centimeter ruimte af in de verdediging! Wel weer opvallend dat niemand je ziet aan de rechterkant als je helemaal vrij staat… Gaan we echt iets aan doen! Wat mij betreft twee opties: Doe een roze jurk aan want dat valt op of ik ga toch een keer de boeman spelen naar de overige spelers…

Met 32-24 winnen geeft aan dat het tempo hoger was dan voorgaande wedstrijden!

Dit gaat echt de goede kant op boys!

Trots op jullie!

De Coach