E1: Veel wissel spelers en zware tijden

3 weken geleden speelden we een thuiswedstrijd tegen TOGB, die dag speelden ook twee nieuwe speelsters mee, Jasmijn en Anne. Bijna iedereen was aanwezig, alleen Anoek was er niet bij. Dit betekende dat er 6 wissels op de bank zaten.

De laatste wedstrijd in het buitenseizoen was vochtig en zwaar. Deze thuiswedstrijd hadden we geen last van het vochtige weer. TOGB zijn allemaal tweedejaars, dus daar konden we veel van leren. Er werd druk gezet, goed gekeken naar medespelers die vrijstonden en goed overgespeeld. Helaas werd dat vandaag niet door Roda gedaan, wat we een week geleden tegen Unitas wel lieten zien.

Tuurlijk waren er wel mooie acties en werd er heel goed tegenstand geboden, maar we werden overdonderd door de snelle acties van TOGB.

Een week later mochten we uit spelen bij Helius. Net zoals TOGB al wat verder en meer op elkaar ingespeeld. We misten 4 spelers, wat de speeltijd voor het team verhoogde.

Dit was een vervelende wedstrijd voor Milan, de scheidsrechter had het op hem voorzien. Bij drie stappen floot ze hem steeds af voor lopen. Heel het team werd daarom een beetje bang om het verkeerd te doen. Roda probeerde uit alle macht druk uit te oefenen op de verdediging van Helius. Er werd zeker goed gekeken naar medespelers die vrijstonden en daar waar mogelijk goed overgespeeld.

Dit weekend hadden we een thuis wedstrijd tegen Savosa, welke net zoals Roda in het midden stond van de competitie. Vandaag misten we niet alleen 4 spelers, maar ook de energie om tegenstand te bieden aan Savosa. Af en toe kwamen er vlagen van spel naar voren wat we in de training geoefend hebben.

Jullie hebben goed je best gedaan, maar kijken niet naar de andere spelers als die vrij staan. Het lukte ons niet om het spel breed te houden en na het gooien door te lopen om de bal weer te krijgen. Het werd wel geprobeerd, maar het mocht om een of andere reden niet lukken. De doelpunten die we wel scoorden kwamen goed van pas.

Onze verdediging kan nog veel beter, hier gaan we hard aan werken. Het leuke van ons team is dat we het onze eigen D1 bij een oefenwedstrijd moeilijk maken door goed over te spelen en te verdedigen,  maar dat dit bij onze tegenstanders niet altijd wilt lukken.

In het volgende verslag gaan Meine en ik  aan een van de spelers vragen om te vertellen wat hij/zij van de wedstrijd vond. Dit zullen de vragen zijn die we beantwoord willen zien:

  • Heb je plezier gehad?
  • Want vond je van de wedstrijd?
  • Zijn er dingen die beter kunnen?
  • En hoe kunnen we dat doen?
  • Wie was de speler van de dag?

Bedankt voor deze leerzame wedstrijden.

Jullie Coach