D-Force #1: Daar word je een vent van!

Vandaag mocht het groepje guppen met grote mond een wedstrijd spelen tegen TOGB in Berkel en Rodenrijs. Een team met alleen maar meiden, nou dan komt er al een glimlach op het gezicht van de coach. Want meiden kunnen soms iets feller zijn dan de jongens en dat was vandaag dan ook wel het geval. Feller betekent niet meteen onsportief, maar zeker wel meer gedreven om te winnen.

De boys hebben iedere keer weer even een sprintje moeten trekken om maar gelijk te kunnen blijven. Dat lukte zeker de eerste helft toen we met gelijke stand de rust in gingen.

Maar als het spannend wordt en zenuwen spelen op, daar is het team nog niet zo tegen bestand. In de laatste paar spannende minuten wilde iedereen het verschil gaan maken en deed dat individueel. Van teamspel was geen sprake meer, het was balletjes heen en weer gooien zonder vertrouwen te hebben in het breed en diep verhaal. Ze liepen elkaar een beetje in de weg en zo strandde de laatste paar aanvallen tegen een offensieve verdediging die meteen voor de snelle tegenaanval gingen.

Net niet… 20-19 verloren.

 “Ach wat zielig voor die guppies van je..”, ach,.. Ze krijgen vanavond de kans om even bij me uit te huilen tijdens het dobbelspel.

Heren, laten we even een snelle korte analyse op papier neerzetten:

  1. Thijmen kreeg eindelijk in de 2e helft de bal op de hoek en scoorde miraculeus!
  2. Wat met een hoek op links kan kan dus ook rechts…!
  3. Omschakelen kan veeeeel sneller. We treuzelen met de bal naar voren brengen na een onderschepping of tegendoelpunt.
  4. We kijken nog niet goed naar elkaar. Vrij aanspeelbare teamgenoten krijgen de bal niet of niet op tijd.
  5. Onthou het moment goed! Op het laatste moment toen jullie ECHT gingen verdedigen,…. Als je dat 20 minuten lang doet, win je ALLES!

Het zit hem dus tussen de oren jongens… Jullie kunnen het wel, maar je moet er wel wat voor doen.

De guppen met pijntjes maken na vandaag weer stappen richting bikkels en als troost voor Kye, bij deze Man of the Match omdat je onwijs goed hebt staan keepen en echt alles hebt gegeven voor de winst!

18 februari hebben we een herkansing tegen TOGB!

De coach