DS2: Twee verschillende helften

Marian en Rianne helaas niet aanwezig, Arjenne geblesseerd, maar wel mee gecoacht.

We begonnen goed aan de wedstrijd. Lekker fel en geconcentreerd aan het verdedigen en Ventura kwam er niet doorheen. In de aanval eerst even opbouwen en dan proberen er doorheen te komen.

Maaike opende voor ons vanuit het midden met 1-0, daarna volgde Kim vanaf de linker opbouw 2-0 en Rosanne vanuit de break maakte de 3-0.

Het ging heen en weer, maar zonder doelpunten. Op de hoeken verdedigden Steffie en Dominique erg fel, waardoor Ventura ook via de hoeken er niet doorheen kwamen. Vanuit de opbouw schoot Ventura niet best. Veel ballen over, maar ook Ruth heeft heel wat ballen kunnen pakken. Uiteindelijk door een penalty kon Ventura toch scoren, maar via Kimberley linker opbouw, Karin vanuit de hoek inkomend en afmaken op de cirkel en daarna Maaike vanuit het midden zorgen ervoor dat wij met de rust met 6-1 voor stonden. Steffie heeft ook nog geprobeerd te scoren, maar helaas ging de bal er niet in, bal was wel hard. Maar blijven proberen.

2e Helft gaf een heel ander beeld dan de 1e helft.  Minder geconcentreerd, moeheid sloeg toe. Ventura schoot ook iets beter dan de 1e helft. DUS was de 2e helft meer een wedstrijd met spanning, foutjes slopen erin, slordig spel. MAAR door doelpunten van Kim penalty, Kimberley rechter opbouw en Idy rechter opbouw konden we toch zorgen dat we bleven scoren. Even schrikken toen Idy weer onderuit ging en naar haar rug greep, gelukkig blijkt het mee te vallen en heeft uiteindelijk nog even meegedaan.

Ook toen Ventura dichterbij sloop gingen de ballen van Kim via linker opbouw en penalty erin. Ventura kwam met nog 1,5 minuut te spelen op 1 doelpunt verschil. Ruth hield het doel schoon en helaas in de aanval konden we niet meer scoren. Zenuwslopend, maar toch heel goed stand gehouden. Eindstand 11-12 gewonnen.

Ondanks twee verschillende helften toch goed gespeeld.

Dames nu even goed uitrusten, zodat we in januari allemaal weer fit zijn om de wedstrijden te vervolgen.