HS2: 14 op papier, 7 in het veld

Zondag 18 december mocht HS2 het opnemen tegen WHC in Den Haag. De dag waar handballend Nederland al verzekerd is van een zilveren medaille op het EK, de dag na D-day waarin een geërgerde coach nu zelf mocht gaan spelen en maar wat blij was dat de D1 niet getuige hoefde te zijn van zijn eigen wanpraktijken in het veld. Eén ding scheelt, er kan weinig fout gaan. We hebben maar 7 spelers, dus geen wissels (lees: vandaag geen coach nodig) en dat tegen de nummer 2 in de poule.

Niet de je al te beste vooruitzichten om mee te beginnen, edoch… zaken lopen op zo’n dag in een oranje shirt dan toch ineens anders… Hopelijk om 18:00 uur geldt dat ook voor de Dames Oranje!

De coach van WHC was uitermate onder de indruk van een echt handballende ploeg op het veld als tegenstander (zijn woorden, niet de mijne) omdat ze veelal te maken hebben gehad met graaiers, beukers en meer. Nee, zo zijn wij niet… Wij laten gewoon alles toe, je mag lekker passeren en ga vooral je gang. Wij hebben Alex 😉

Nee, zo ging het niet! Merkwaardig genoeg hebben we nog een schaduwcoach, de vader van Jan. We kennen hem wel. De “kale” scheidsrechter van MOK, zo’n no-nonsense type die je gewoon moet kennen en dan heb je echt lol! Die gaf aanwijzingen vanaf de tribune! En dat werkte!

Het lijkt erop dat HS2 zijn beste wedstrijden speelt zonder wissels. Veldseizoen met 6 man tegen Treffers met 25-24 verloren en vandaag met 7 spelers tegen WHC met 27-27 gelijk spelen.

Het had zomaar de gouden medaille kunnen zijn met dat laatste schot. Sorry heren, ik wist niet dat dit het “wanhoop schot” had moeten zijn. Dan had hij er niet in gegaan.  Nu ook niet 😉

We tekenen voor een leuke sportieve 27-27 tegen een leuk Haags team!

Volgende keer hebben we weer 3 wissels. Dan win.. euh verliezen we hem vast!

Jan Lagendijk, je ad-interim positie als part-time coach wordt 8 januari min of meer bekrachtigd haha! Of je nu wilt of niet 😛

Erik