C meiden: Een wisselend spelbeeld

Dit weekend kwam TOGB naar de Zadkine om tegen ons te spelen. TOGB staat 1 plek onder ons dus we moesten winnen om ze ook onder ons te laten.

TOGB mocht als eerste in de aanval gaan en daar namen ze de tijd voor, ook in eerdere ontmoetingen is gebleken dat de Roda meiden hier moeite mee hebben. In de verdediging lieten ze het initiatief aan de tegenstander en ook in de aanval waren het niet echt de Roda meiden die het initiatief namen.

Na enige aansporing om het eigen spel te gaan bespelen en meer snelheid te  maken leek het er op dat de meiden weer wat beter in de wedstrijd kwamen. Het scoren ging weer wat makkelijker en er werd weer meer snelheid gemaakt naar voren. Maar echt afstand nemen lukte niet waardoor we met een kleine voorsprong de rust in gingen (8-6)

In de rust de meiden aangespoord meer initiatief te gaan nemen in zowel de aanval als in de verdediging. In het begin van de 2e helft namen de roda meiden ook gelijk het initiatief en de afstand werd iets vergroot. (10-6) Maar ook nu kon TOGB goed terug komen en werd het onnodig spannend. Maar bij de stand van 11-10 gingen de meiden spelen zoals ze eigenlijk altijd spelen, met meer snelheid, lef en beleving en werd de stand binnen een paar minuten naar 16-10 getrokken.

De eindstand kwam uiteindelijk op 17-12. Het was niet onze beste wedstrijd maar ondanks het wisselende spelbeeld waren er zeker ook mooie dingen te zien: De modder welke uitgebreid is naar gras en wat de meiden ook durfden te spelen en uitprobeerden. De verdediging die steeds beter gaat. Maar zeker ook het teamgevoel en het elkaar helpen en steunen, zowel binnen als buiten het veld. Dat bleek zeker ook deze wedstrijd weer: Nina (en ouders) veel sterkte en voor Nina heel veel beterschap! We hopen dat het snel beter met je gaat!

Voor de statistieken, de doelpuntmakers waren: Laila (6), Nina (6) Lisanne (2) Katie (2) en Joelle (1)