E1-Team: Hard werken loont

De zaterdagochtend van 14 januari ging langzaam voorbij. Eindelijk werd de ochtend middag en konden we ons gaan voorbereiden op de wedstrijd. We spelen thuis en ETC komt op bezoek. De afgelopen wedstrijden hebben ze hard hun best gedaan en in de trainingen hard gewerkt.

De voorbereidingen verliepen wat stroef, buiten was het druk met parkeren en binnen blijkt dat niet alle teamleden zich snel kunnen omkleden. Toch maar naar 45 minuten vooraf verzamelen? Gelukkig liepen de wedstrijden voor ons iets uit en konden we toch nog samen warm lopen.

Twee spelers waren niet aanwezig, Milan is nog geblesseerd en Nissa was op verkenningstocht. 5 spelers op de bank als wissel, ETC had net zoveel bankzitters. Laat de wedstrijd maar beginnen.

Het eerste doelpunt was voor ETC….vele zullen er waarschijnlijk nog volgen. Maar daarna was Roda aan zet. Het ging steeds gelijk op, maar je merkte dat het Roda Team er zin in had. Het verdedigen ging goed, hier en daar een klein foutje, maar je kon zien dat we goed geoefend hadden.

In de aanval zagen de toeschouwers de ene na de andere mooie actie, er werd goed vrij gelopen en gekeken naar elkaar. Soms was er de mogelijkheid voor een speler om zelf te gaan, niet iedereen durfde dit aan. Ook hier konden de toeschouwers zien dat we gegroeid zijn. Deze wedstrijd is er een om niet meer te vergeten. Jullie goede strijd werd omgezet in een gewonnen strijd.

Het team mag heel trots zijn op zichzelf en op de andere spelers. Goed gedaan team.

Anne: Helaas kan je niet bij alle trainingen zijn. Je laat wel zien dat je wilt en dat is goed te zien. In de wedstrijden maak je stappen vooruit. Het overgooien en verdedigen gaat steeds beter. Toppie meisje

Anoek: Betrouwbaar en altijd goed voor een aantal doelpunten, verdedigend als een kasteelmuur. Het overzicht in het spel groeit met de wedstrijd. Je ziet je mede-teamleden steeds meer vrij staan. Klasse.

Cheyenne: Soms vind je het lastig om in de wedstrijd de bal te vangen en over te gooien, tijdens de trainingen laat je wel zien dat je het kan. Je bent goed gegroeid in deze activiteiten. Je mag trots zijn.

Guido: Elke wedstrijd sta je een volledig helft te keepen, dit is wat je graag wilt. In het veld ben je ook altijd goed bezig, mooie strakke ballen op het doel vanaf de hoek. Probeer dit eens in het midden. Rots in de branding.

Ilse: De helpende hand, loopt veel vrij. De andere krijgen door jou de kans om te scoren. Gelukkig scoor je zelf ook wel een puntje of wat. Iets meer vooraf rondkijken helpt je verder. Goed bezig.

Jasmijn: Je gaat steeds meer het spel begrijpen, je bent snel in het veld en verdedigend gaat het ook steeds beter. Als je bal hebt speel je hem snel door, probeer zelf eens een keer op het doel te gooien. Je zal zien dat dat erg leuk is.

Kate: Altijd actief in de wedstrijd, mooie acties op de cirkel. Verdedigend hard werkend. Blijf niet te lang stil staan op cirkel en wacht niet te lang met overgooien. Toppertje.

Milan: Helaas ben je nu geblesseerd, bedankt voor je hulp bij deze wedstrijd. Snel weer herstellen.

Nissa: Ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad, volgende week hebben we weer een wedstrijd.

River: Snel sneller het snelst, je bent overal te vinden. Als de aanvaller in een breakout gaat, ga jij er achteraan. Als je een punt gescoord hebt blijf je gaan, soms gecontroleerd soms een gelukstreffer vanaf grote afstand. Je groeit steeds meer in je spel.  

Romy: Mooie bewegingen, strakke verdediging. Ook jij staat veel vrij en speelt de andere team spelers ook vrij voor een poging op het doel. Gelukkig ga je steeds meer voor je eigen kansen. Blijf zo doorgaan.

Shavano: Ook jij gaat steeds meer van het spel begrijpen, verdedigen vind je soms lastig. In de aanval doe je al goede pogingen om het doel te vinden en speel je goed over. Goed zo.

Timothy: Ook voor jou…..Snel sneller het snelst, je bent overal te vinden ook in de verdediging. Je hebt nu in de breakout controle over de bal, dit is heel mooi om te zien. Probeer het spel te beheersen. dit is waar je kan groeien. Toppertje

Een hele leuke wedstrijd om naar te kijken.

Bedankt,

Jullie Coach