Meiden B: Team prestatie tegen Savosa

Op voorhand een bewogen week. Imke heeft aangegeven geen tijd te hebben en is gestopt. Dat komt hard aan voor het team en als coach was ik benieuwd hoe het team het op zou pakken.

Savosa was de tegenstander, waar we dit seizoen al een keer met een punt van gewonnen hadden en ook met een punt verloren hadden. Kortom een ploeg waar we altijd lekker tegen spelen.

Aangegeven dat we als team er moesten staan en zo alleen sterk konden zijn.

17.45 begon de wedstrijd. Het publiek had zich massaal genesteld op de tribune. We begonnen met goed druk zetten en dat resulteerde al heel snel in een doelpunt. De toon was gezet. Werken als een team maakt dat iedereen fouten kan en mag maken! Wat de meiden dan niet moeten doen is elkaar afvallen. In de tijd dat het goed ging, ging het ook erg lekker. Halverwege de eerste helft 7-6 voor. Mooie aanvallen met een zeer op dreef zijnde Noël in de afronding.

Toen kwam de klad erin, we gingen fouten maken en gingen ook niet positief met elkaar om. Daardoor een aantal aanvallen geen doelpunten, terwijl de tegenstander wel scoorde. Zo kwamen we op een ruststand van 10-13. Op zich goed dat we 10 maal scoren, maar verdedigend kon het beter.

In de rust aangegeven dat we met name de verdediging beter moesten organiseren. Eerder  erop zitten en iets slimmer zijn.

Gelukkig pakte dat deze keer goed uit. De verdediging werd goed georganiseerd, goed overgenomen en een zeer goede keeper als sluitstuk. De tegenstander kon weinig openingen vinden in de verdediging, waardoor zij maar 4 keer het doel konden vinden. Aanvallend hadden we meer moeite om er doorheen te komen, maar door niet in paniek te raken kwamen we er nog genoeg door. Ook speelden we de laatste minuten goed de partij uit. Niet te snel gooien en nauwkeurig zijn in de afronding. (alhoewel: binnenkant paal 2 maal….). De ontlading was groot toen de prima leidende scheidsrechter affloot terwijl de stand 18-17 was in ons voordeel. Meiden prima gedaan. Zonder uitzondering een prachtige teamprestatie.

Brenda: met name de 2e helft: een rots in de branding, een paar heel goede reddingen, wat heb jij je draai goed gevonden in de goal.

Francisca, een dartel in het veld, aanvallend ook weer je puntje meegepikt. Top.

Demi Pi: op voorhand gezegd, ga diep en doe een poging. Zo gezegd, zo gedaan. Mooie harde schoten op de goal, helaas geen doelpunt, maar goed gewerkt voor het team.

Fleur, niet lekker vandaag, maar goed je bijdrage geleverd door hard te werken.

Demi Po: pakte goed haar doelpunten mee, denk aan het team en probeer positief te blijven, dan gaat alles lekkerder. Prima gespeeld.

Iris: We blijven oefenen op de vrije worpen, moet nog een hoop schroom van je af gooien. Wat heb jij staan bikkelen in de verdediging. Ook je punt gelukkig gepakt.

Rianne: rots in de branding in de verdediging. Aanvallend sleuren en gaan. Prima gespeeld. Bikkel. Je had een doelpunt meer gegund moeten worden!

Noël: speelde goed voor het team en was aanvallend niet te houden. Echt je bent een topper en iedereen heeft kunnen genieten van je.

18-16: Iris

Eindstand: 18-17, weer een doelpunt verschil. Wat zijn dit leuke potjes om te spelen.

Meiden, ik ben trots op jullie. Hou de focus.