HS2: Met coach lijkt alles beter

Heren 2 mocht vandaag met gevaar voor eigen leven spelen op de A4, nou ja, eigenlijk over de A4. Sporthal Willem Alexander is gloednieuw, mooie vloer en het duidelijke scorebord. Iets waar gemeente Rotterdam wel weer eens wat in zou mogen betekenen voor zaalverenigingen. Tenslotte is het veel armere gemeente Schiedam wel gelukt een dergelijke hal te bieden aan sportverenigingen. Maar goed, ik ken de ins en outs niet en kan alleen maar gevoelsmatig reageren met “opvallend…”

Wat ook opvallend is, is het feit dat we nog geen wedstrijd zwaar verlies hebben geleden. Een enkel puntje verloren, gelijk, winnen, gelijk… En dit alles in het bijzijn van onze nieuwe coach in wording en de afgelopen week dan ook daadwerkelijk aangesteld als coach voor Heren 2.

“Op karakter mannen!” een term die ik hoogstwaarschijnlijk maandagmorgen weer zal vervloeken door de pijn die de gehele dag met me zal moeten meedragen, om het nog maar even af te toppen met een jeugdtraining op de maandagavond.

“Op karakter mannen!” de term die dinsdag nog na-ijlt terwijl het ene been stijf en houterig langs de ander gaat.

“Op karakter mannen!” woensdag is de week door het midden, so who cares?!

“Op karakter mannen!” JAA! Donderdag! Leuk, na de jeugdtraining nog wat bezoekjes en dan richting kantine Roda ’71 om nog even te vieren dat we een coach hebben! Proost Henk!

“Op karakter mannen!” Vrijdag hebben we het druk op de zaak, QWERTY staat waarschijnlijk ergens in mijn hoofd geprent als het de donderdagavond te laat is geweest. Maar zolang HS traint in Zadkine is dat gelukkig niet meer het geval.

“Op karakter stelletje pestkleuters!!!” Mijn variant overgenomen van Henk richting onze D1-jongens die merkwaardig genoeg om 09:00 uur in de vroege ochtend dan ook doodleuk hun tot nu toe leukste wedstrijd laten zien?!

“Ik weet het lijkt een herhaling, maar jullie laten me zien dat jullie elkaar respecteren, elkaar durven aanspreken, maar helaas moeten jullie het vandaag doen zonder wissel en zonder keeper,… dus nogmaals… Op karakter mannen!”

Nou Henk… 25-25, van een achterstand toch nog teruggekomen ondanks geen wissel en niet je reguliere keeper.

Op karakter dus!

Morgen weer even een paracetamol, want zo’n volledige A-junior in je dijbeen is toch iets zwaarder dan zo’n D-tje.

Maar ondanks dat, we heten je meer dan welkom Henk van Wissen!