D-Force #1: Elkaar zien, vertrouwen en geloven

Een ding was zeker, vandaag zou de coach zich geen seconde bezighouden met de wissels. Korporaal Kimo geeft de namen door en de sergeant roept hooguit de posities. Dus meer focus op de wedstrijd en het spel.

Slechts 1 opdracht is de groep van 12 guppen meegegeven: speel af zodra je iemand vrij ziet staan, stuiter niet door, wacht niet maar speel direct over en loop vervolgens zelf door.

Deze opdracht heeft het team vandaag redelijkerwijs uitgevoerd. Beetje bij beetje komt er vertrouwen in het spel en elkaar. We zijn er nog lang niet hoor, maar deze wedstrijd doet wel goed aan het vertrouwen krijgen in elkaar.

We hebben mooie acties gezien waarbij de bal snel over 3 spelers gaat en de actie zelfs doelpunten oplevert.

Verdedigend laten we nog wel steken vallen door niet in te grijpen en slechts toe te kijken hoe de tegenstander vrij op de cirkel staat. Dit is wel een “dingetje” met de wedstrijden die we nog voor de boeg hebben… Gelukkig was het slechts een paar keer en niet voortdurend zoals eerder dit seizoen.

14-23 winnen van SAVOSA, een leuke sportieve pot tegen alleen maar meiden die vandaag ook duidelijk hebben kunnen ervaren dat gewoon je spel spelen ook tegen alleen jongens doelpunten oplevert!

Stuk voor stuk zien we duidelijk verbetering in de individuele spelers en in het samenspel. Ga zo door, dan kunnen we nog een leuk veldseizoen tegemoetzien.

Achter de schermen wordt er namelijk al gewerkt aan een leuke clinic voor jullie samen met een ander jongens-D team van een andere vereniging.

So, be prepared! 😉

Sgt