D2-girls: Rotterdamse Derby

Dit weekend mochten we spelen in Rotterdam tegen Snelwiek.

Een team dat op het veld in de poule van onze D1 speelt en zelfs boven D1 geëindigd is. Dus de vraag is dan ook wat voor uitdaging dit team in onze competitie heeft, maar dat terzijde.

We weten van tevoren dat dit een pittige en snelle wedstrijd zal gaan worden, dus was ik blij dat we vier wissels hadden.

Voor de wedstrijd was er in deze zaal weinig ruimte om goed warm te lopen, en het warmgooien was ook maar kort omdat de wedstrijd snel startte. Afgesproken voor de wedstrijd om niet te ver naar voren te verdedigen, helaas lukte dat het eerste stuk van de eerste helft niet. Waardoor Snelwiek veel ruimte kreeg en binnen no-time er 3/4 in schoot. En daar bleef het niet bij. In de aanval kregen wij weinig kans; er werd door Snelwiek weinig ruimte weggegeven, maar er werd door ons ook te weinig bewogen om echt dreigend te zijn. Waardoor wij met een 12-1 achterstand de rust ingaan.

De meiden nog een keer uitgelegd dat er 3 op de cirkel moesten verdedigen en 3 op de 9 meter, elkaar hierbij helpen en aanpakken als de jongens de bal hebben. Waardoor er minder ruimte weggegeven gaat worden.

De tweede helft ging goed van start met een mooi doelpunt op snelheid in de kruising. Maar ook Snelwiek komt nog een paar keer tot scoren. Het laatste kwartier was heel sterk, er werd weinig ruimte weggeven, en ondertussen hadden de meiden wel kansen die ook afgemaakt werden. In de verdediging snapten de meiden steeds beter wat de bedoeling was, waardoor de jongens van Snelwiek er niet zomaar weer langs konden starten. De tweede helft komen wij 7 keer tot scoren en Snelwiek 8 keer. Hoewel het scorebord iets anders aangeeft. Maar daar hebben we wel vaker mee te maken dit seizoen.

Vorige week een sterke eerste helft en een mindere tweede helft, nu precies andersom, dus dat biedt perspectief voor volgende week.

Het positieve hieraan vind ik, dat ondanks dat deze tegenstander sterk en snel is, de meiden in de tweede helft helemaal niet onder deden voor deze jongens. Ondanks dat we een beginnend handbalteam zijn, en de meeste meiden een jaar of minder handballen vind ik dit een mooi resultaat. Ik zag in de tweede helft weer de spirit en de strijdlust om een mooi resultaat neer te willen zetten. Ga zo door!