DS2: Een sterkere 2e helft

Vanmorgen mochten we naar Zwijndrecht, uiteraard lekker vroeg maar door de kou was iedereen goed wakker. Helaas moesten we het zonder Rosanne doen vandaag, maar met 2 wissels was de bank nog goed gevuld.

De 1e helft begon goed want Karin en Idy zorgden ervoor dat Roda op een 0-2 voorsprong kwam. De verdediging zat goed dicht en het duurde even voordat Conventus ons net kon vinden. Doordat Conventus 2x een penalty mee kreeg kwam het scorebord op gelijke hoogte.  Na de 3-2 voor de tegenstander zakte het spel bij Roda wat in, de verdediging werd wat opener en Roda had wat meer moeite om de hoeken van het doel te vinden en we kregen weer wat penalty’s te verwerken waardoor we met 11-2 de rust ingingen.

Ook in het begin van de 2e helft had Roda al weer snel het net van de tegenstander gevonden met doelpunten van Eva en Idy. En ook nu stond de verdediging weer vanouds sterker en had Conventus moeite om ons net te vinden. De eindstand van deze wedstrijd is 16-4.

In de 2e helft maar 5 tegendoelpunten, dat is gewoon goed. In de aanval heb ik zeker in de 2e helft meer beweging gezien, iedereen heeft ook op het doel geschoten.  De kracht van dit team is de verdediging, de positiviteit naar elkaar, de wil om ervoor en met het team ervoor te gaan. Mijn complimenten hiervoor. We gaan trainen op ons schot op het doel en het bewegen in de aanval.