Ondanks dat er regelmatig teamwisselingen zijn, meiden bijkomen, en de meeste meiden een jaar of korter handballen, zie ik toch een team staan.

Een team dat graag wil handballen.

Een team wat elkaar vandaag in de wedstrijd goed kon vinden.

Een team wat steeds beter samen gaat spelen.

Een team dat er vandaag ook samen voor ging.

Vandaag keepte Esmee haar eerste wedstrijd voor ons team. In een van de eerste minuten een bal die erin ging, maar verder goed alle ballen tegen gehouden. Nu stond er ook een goede verdediging, die goed TOGB opving en ook ballen onderschepte. Hierdoor konden de meiden in de aanval gaan, na een aarzelende start kwamen de doelpunten vanzelf. Door veel te bewegen, vrij te lopen en naar elkaar te kijken, gingen we de rust in met een 7-1 stand.

De meiden duidelijk gezegd dat we er nog niet waren, dat ook de tweede helft we volle bak zouden moeten gaan. Zowel in de aanval als de verdediging, belangrijk was om te blijven bewegen in te starten, samen spelen en ook goed naar elkaar kijken, sowieso het houden van de concentratie in zowel aanval als verdediging is ook belangrijk. Benoemd dat ik alle meiden op het doel wilde zien schieten, gaan voor je eigen kansen.

Ook in de tweede helft kreeg TOGB de eerste goeie kans, maar al snel kwamen de meiden met een antwoord. Zowel vanuit de opbouw als vanuit de hoek werd er goed druk gezet, vanuit verschillende posities zijn er doelpunten gemaakt. Het was ook mooi om te zien dat combinatie vanuit middenopbouw, naar opbouw naar hoek, waar we nu al een paar weken op trainen, voor mooie doelpunten zorgde in de tweede helft. Aankomende weken de oefeningen perfectioneren, zodat we steeds weer een stapje verder komen.

Het laatste stuk van de wedstrijd de meiden die nog een wedstrijd met de C mee moesten doen een beetje rust gegeven, zodat ze ook daar volle bak er tegenaan konden gaan.

De eindstand van deze wedstrijd kwam uit op 15-4.

Top gedaan meiden, meer dan verdiend gewonnen. Teamspirit, samen zijn we sterk.