E1 Team: Een pittige vuurdoop

Zaterdag mochten we als team voor het eerst in de nieuwe formatie spelen! Ons sterrenteam bestaat uit.

De Boys: Milan, Shavano, Sepp en Timothy

De Girls: Anoek, Nissa, Isabel, Jillia en Romy

Voor mij een nieuwe samenstelling, waarvan ik de meiden 1 keer in de week train en de jongens alleen maar met de wedstrijden zie. Ik wist van tevoren al dat er veel kwaliteiten in dit team zijn. Maar dan is het zaak dit bij het coachen ook ten volle te benutten. Daarnaast twee nieuwe meiden in dit team, dus hard eraan werken om er een echt team van te maken.

Tijdens de warming-up waren de kids gedreven genoeg en onder leiding van Anoek gebeurde er een goede warming-up. Voor de wedstrijd ook een echte team-foto van ons topteam, zodat we op de Roda site goed te vinden zijn.

Al snel kwam het startsignaal en konden we aan de slag!

De eerste helft was pittig en ging veel op en neer. Ventura had sterke speelsters die er bij ons makkelijk langs kwamen, en snel het doel wisten te vinden. Maar ook wij hadden sterke spelers die richting doel durfden te gaan, schijnbewegingen maakten en daarmee mooie doelpunten scoorden. Het ene moment stonden we achter, dan weer voor en dan weer gelijk. Kortom we waren aan elkaar gewaagd. De rust stand kwam dan ook op 8-8. We konden nog alle kanten op.

In de rust afgesproken op deze manier verder te gaan. Het samen te doen met elkaar en plezier te hebben in het spelletje. In de tweede helft kwamen wij iets moeilijker tot scoren, op het wat steviger verdedigen van de tegenstander hadden wij niet altijd een antwoord. Wel kwamen we nog tot vier mooie doelpunten, daarentegen maakte de tegenstander er nog 8.

Kortom op het eind van de wedstrijd stond er een 12-16 op het scorebord.

Het was een stevige eerste wedstrijd, waarin ik veel positieve punten heb gezien.

Shavano: Je hebt een hele mooie beweging richting het doel, en komt zo regelmatig goed vrij voor het doel. Nog goed trainen op je schot en ik zie er binnenkort veel ballen ingaan.

Sepp: Je bent enorm beweeglijk, en zoekt goed de ruimtes op. Nog iets meer om je heen kijken, dan weet je ook waar je langs de verdediger kan.

Timothy: Goed geluisterd naar de tips. Je zag goed je eigen ruimte, van waaruit mooie doelpunten kwamen.

Milan: Een rustige speler, maar wel actief. Je kijkt goed om je heen en pakt de ruimte wanneer je denkt te kunnen scoren. Dit mag echt wel vaker.

Jillia: Vandaag je eerste wedstrijd, na wat coaching durfde je op het doel te schieten, en jahoor direct een doelpunt. Knap hoor! Ga zo door.

Isabel: Je eerste wedstrijd bij dit team. Verdedigend was je goed aanwezig. In de aanval mag je ook echt voor je eigen kansen gaan!

Anoek: Je vond al snel je plekje in dit nieuwe team en pakte je kansen waar nodig. Dat zorgde ook voor een paar mooie doelpunten van jou. Blijf zo doorgaan.

Romy: Voor jou was het ook wennen weer in een nieuw team. Verdedigend was je erg sterk. In de aanval mag je echt meer voor je eigen kansen gaan. Je hebt een onhoudbaar schot.

Nissa: Voor jou was het ook wennen een nieuw team, nieuwe coach. Na wat training zie ik dat het vangen al beter gaat. Nu nog durven passeren en op het doel gooien.