C-meiden: De 1e veldwedstrijd

Nadat het in de ochtend nog nat was buiten werd het in de middag gelukkig droog.  Soms kwam er zelfs heel eventjes een zonnetje tevoorschijn waardoor de weersomstandigheden in ieder geval goed waren om de 1e buitenwedstrijd te spelen want ook de temperatuur was redelijk: In ieder geval niet te warm of te koud.

Met de gezondheid van Nina gaat het nog steeds niet lekker dus ook deze wedstrijd was ze er niet bij! Take care meid, hou vol, we denken aan je en leven met je mee!

Lieke had te veel last van haar enkel gekregen en haakte vlak voor de wedstrijd af waardoor we aan de wedstrijd begonnen met 2 wissels.

TOGB 1 was onze tegenstander, een team die we dit seizoen nog niet eerder waren tegen gekomen maar dat maakt de uitdaging ook wel weer wat groter. TOGB kreeg de bal binnen No time achter onze keepster dus alertheid was toch wel gewenst. De Roda meiden namen het initiatief en door 5 doelpunten achter elkaar stonden we met 5-1 voor. De aanvallen waren leuk om te zien doordat de meiden de lange wissel en de 1 weer durfde te gebruiken. TOGB is echter een team wat ook kan handballen en kwamen weer wat dichterbij. Ruby kreeg last van haar voet en kon niet meer verder spelen en doordat Odessa nog geen hele wedstrijd kan spelen kwamen we even zonder wissel te spelen. Bij de stand van 6-3 namen de meiden van TOGB het initiatief over, vanuit de kant van Roda werd er wat minder bewogen in de aanval en het lef om een keer omhoog te komen of een actie te maken was eventjes weg waardoor TOGB op gelijke hoogte kon komen. Vlak voor rust kwamen we gelukkig nog wel tot scoren waardoor we bij 7-6 konden gaan rusten.

In de rust de meiden erop gewezen weer te gaan bewegen en het initiatief te nemen en met name de opbouwers gestimuleerd om 1x omhoog te komen en vanaf afstand tot schot te komen. De meiden waren duidelijk moe want er waren 3 meiden tegelijk die 1e wissel wilde zijn en dat is eigenlijk nog nooit voorgekomen. Helaas moest ik ze teleurstellen want we hadden op de momenten dat Odessa kon spelen 1 wissel en de andere minuten geen wissel.

Normaal gesproken starten de meiden na de rust weer voortvarend maar deze keer lieten de meiden het initiatief bij de tegenstander waardoor de stand van 7-6 naar 7-11 werd omgebogen. De Roda meiden trokken de stand weer naar 9-11 en daarna naar 12-14 waardoor het spannend bleef maar TOGB trok aan het langste eind en bepaalde de eindstand op 12-15.

Jammer, meiden, de volgende keer weer beter, het was niet de leukste wedstrijd maar jullie hebben zeker de 1e helft hele leuke dingen laten zien. Het was ook best wel een rare week waar best wel wat gebeurd is, en jullie hebben wel wat te verwerken gekregen woensdag maar juist op dat soort momenten laten jullie zien dat jullie er voor elkaar zijn en dat jullie een heel hecht team zijn. En dat maakt jullie sterk maar ook een superleuk team!!