DS3: Drieëntachtig over zes links

De wedstrijd van vorige week zit nog goed in ons geheugen: eindelijk eens de streep van 10 doelpunten gemaakt behaald, mede dankzij onze topscoorster Kelly. Zij was er vandaag helaas niet bij en de ervaring leert daar waar wij super enthousiast de wedstrijd ingaan door vreugde van vorige week, we vaak keihard afgestraft worden door concentratieverlies. Eigenlijk was de taak simpel: gewoon weer bij het begin beginnen en ons spel spelen, maar de chaos was al begonnen toen we op de tribune erachter kwamen dat we net aan genoeg man hadden. Demi en Catalina gingen voor de support mee, dat maakt dat we met Sonja, Sherida, Deirdre, Fransisca, Betül, Brenda en ikzelf in het veld stonden. 0 wissels. Goed voor de conditie denk ik dan.

Langzaamaan de aanval in, rustig aan de aanval inzetten, maar wel snel terug. Een goed blok neer zetten, tellen en die handen omhoog!! Het eerste tegendoelpunt viel pas na 5 minuten, daar waar beide partijen al een paar gemiste schoten op doel hadden. Na 10 minuten spelen stond het 4-3, met twee doelpunten vanaf de cirkel door mijzelf (dank aan Deirdre en Fransisca voor de oplettendheid) en Betül met haar powerschot. Niet veel later liep het al gauw op tot 8-4 met een doelpunt van Deirdre erbij. Sherida stond goed te verdedigen, maar in de aanval werd zij klemgelopen waardoor ze op de cirkel helaas geen doelpunten kon maken. Uiteindelijk gingen we de rust in met 13-6 door de benutte vrije worpen van Fransisca en Betül.

In de tweede helft was het duidelijk zichtbaar dat de 0 wissels ons gingen opbreken. Indus onderschepte ballen, wij gooide slodig of keeperballen snel genomen. Hun break-outs waren niet meer bij te houden. Brenda heeft sommige ballen nog wel weten tegen te houden en Sonja had ook een mooie break out uit de lucht geslagen, maar over het algemeen waren we uitgeput. Het hielp ook niet mee dat we op een goed moment met 5 man in het veld stonden doordat ik even aan de kant stond met een blok ijs tegen mijn gezicht aan (elleboog in mijn gezicht tijdens de verdediging). De wedstrijd eindigde in 26-11 in het voordeel van Indus. Wel leuk om te zien dat Indus hier zelf van genoot, omdat dit voor hun de eerste overwinning van het seizoen is (waren we toch niet de enige die alles verloren hadden).

We hebben in doelsaldo wel verloren, maar op onszelf weer een flinke overwinning behaald. Vrije worpen benut, goed druk gezet, gekeken en weer die grens van 10 doelpunten gepasseerd! Het mooiste doelpunt van de wedstrijd blijft toch wel die van Deirdre, die de chaos van Roda presenteert. Al de hele wedstrijd liep ik te roepen naar Deirdre: ‘Ik wacht op die wissel!’ en daar kwam die dan ook in de laatste vijf minuten! ‘DRIEËNTACHTIG OVER ZES LINKS.’ Ga maar lopen. Creëer gaten. Veroorzaak chaos. En ik weet niet meer hoe, maar de bal kwam bij Deirdre terecht die hem zonder enig blik van twijfel dwars door het midden erin gooide!

Chapeau meiden! Was weer een leuke wedstrijd! Stukken beter dan 2 maanden terug. Als we maar plezier hebben, de overwinning volgt vanzelf.