DS3: Tijd voor verandering

Hallo trouwe wedstrijdverslagenlezer, supporters van het leukste dames team in de 4e divisie van de zuidwestelijk poule van Zuid Holland, daar zijn we weer! Welkom bij een nieuwe editie van ‘de duifjes in aantocht naar hun tweede overwinning’.

Met nog de winst van afgelopen zondag tegen De Meeuwen in gedachten, gingen wij richting Dordrecht voor dames van MOK. Misschien niet de beste instelling om te hebben omdat je beter met beide benen op de grond kan blijven staan / niet naast de schoenen moet gaan lopen. Deze twee ledematen konden we namelijk goed gebruiken tegen de slinkse dames van MOK, die ons ons spel vaak in de war hebben gebracht met het uitdekken van onze opbouwers tijdens het druk zetten.

Tijdens de start van de eerste helft gingen we gelijk tegen elkaar op met 2-2, daarna liep MOK op ons uit. Hier en daar wist Daniëlle nog een doelpunt te snoepen via een vrije worp, maar werd later elders afgestraft met een 2 minuten tijdstraf. Ook ik mocht vervroegd de rust in met de befaamde woorden ‘ik heb niks gedaan’. De ruststand was 09-04 in het voordeel van MOK.

De tweede helft staat mij beter bij dan de eerste helft omdat we ons weer herpakten. Er is altijd een moment na de rust waar we weer een paar ballen het doel in glippen, waar we de positieve spirit van Roda lijken te verliezen en vervolgens met een prachtige combinatie van Catalina en Deniz op de cirkel de motivatie herpakken om de strijd weer aan te gaan met MOK. Inmiddels hadden we ook door hoe we nog druk konden zetten ondanks een van de twee opbouwers uitgedekt werden. Hiermee wisten we de eindstand op te krikken naar 18-10, in het voordeel van MOK, maar hee, we hebben voor het eerst dit seizoen de 10 doelpunten aangetikt!

De meningen zijn verdeeld over de mindset waar we deze wedstrijd mee gingen spelen. Mogelijk zaten we nog in de overwinnings-vibe? Maar met het aantikken van de 10 doelpunten, waar we overigens een positief stijgende lijn in maken, is het misschien tijd voor verandering?