DS3: Wedstrijdverslagen

Zondag 17 september
Saturnus Leiden DS1 – Roda’71 DS3 – uitslag 17-11

Onze eerste wedstrijd van het seizoen was uit tegen Saturnus Leiden! Eigenlijk was dit onze tweede wedstrijd, ware het niet dat de wedstrijd tegen Schipluiden verplaatst was naar een woensdagavond. Deze eerste wedstrijd van het seizoen begon met het wegpikken van een traantje. We hebben eerst een minuut stilte gehouden om onze oud speelster Sherida te herdenken.

Wedstrijden tegen Saturnus Leiden zijn altijd van ons niveau. Het begin van de eerste helft ging redelijk gelijk op waardoor we een lange tijd op 4-4 hebben gestaan. Helaas gaven we het met 3 breaks in de laatste paar minuten weg. De rust gingen we in met 7-4 in het voordeel van Saturnus. Op zich is dit geen ruststand waar we de wedstrijd bij voorbaat hebben verloren, maar we hebben die 3 punten verschil in de tweede helft niet meer weten op te lopen. Vaak was het als wij een doelpunt maakten, dat Saturnus er direct weer eentje terug knalde. Dit liep verder uit tot een eindstand van 17-11. Geen gek begin voor het seizoen zo!

Want als ik zo naar de volgende verslagen kijk…

Woensdag 27 September
– Avondwedstrijd –
Roda’71 DS3 – Schipluiden uitslag 6-28

De wedstrijd die al verschillende keren was uitgesteld. Ik speel liever een wedstrijd op zondagochtend. Woensdagavond op een trainingsavond is toch anders. Anders dan anders.
Deze wedstrijd dreigde ook weer verzet te worden bij gebrek aan een scheidsrechter, maar gelukkig was er toch iemand gevonden in de vorm van Rosita, de trainster/coach van DS1.
Dit legt gelijk weer wat druk op de ketel natuurlijk voor ons DS3. Gemotiveerd starten we aan de wedstrijd. Laura uit DA1 komt ons versterken in het doel.
De dames van Schipluiden zijn een tandje te sterk voor ons. Ik houd me hart ook weer vast voor blessures. We doen ons best, maar zien Demi in de cirkel vallen, ook Brigitta word letterlijk uit de lucht gebeukt.
In de strijd om de bal, worden er ellebogen uitgedeeld zelfs tussen onze eigen speelsters en moet ik helaas de rest van de wedstrijd met een zak ijs op mijn neusbeentje uitkijken.
Met verschillende pijntjes, schrammen en beurse plekken (ellebogen en neusbeentjes) moeten we ons gewonnen geven. Wat mij opvalt is dat ons doelpuntensaldo ook tegen de moeilijkere tegenstanders wel een soort van stabiel rond de 5 a 6 a 7 doelpunten blijft hangen.
Dit is wel eens anders geweest. Al met al een wedstrijd met voor mij een beetje een nare nasmaak. Een gele kaart voor Do en 2 minuten voor Brigitta! Bedankt Laura voor het keepen.

Zondag 1 oktober 2023 –
Vires et Celeritas – Roda’71 DS3 uitslag 29-7

Nog wat gehavend van de vorige wedstrijd starten we aan deze wedstrijd. Dit keer staat Deniz op doel. Haar eerste echte wedstrijd, met als motto: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” (bron: Pp. Langkous) Later is er verwarring, bal in je smoel, wel, niet, of toch wel, of toch niet dus niet, maar toch weer wel. Wat zegt Luuk, waarom zegt hij dat en hoe gaan we nu verder. Wel trui aan of geen trui aan. Er worden nog pleisters uitgedeeld, natuurlijk Brigitta weer, wat is er toch met die vrouw. Vires, veel breaks, toch wel warm, wel een leuke wedstrijd. Ik was deze wedstrijd nog geblesseerd aan de neus en we hadden wat afwezigen; dus versterking gevraagd uit DA1 en gelukkig wilde Sterre wel op tijd haar bed uit. Bedankt Sterre voor het meespelen!

Zondag 08 oktober
Roda’71 DS3 – Saturnus’72 DS1 – uitslag 5-29

Het valt me nu pas op dat we twee keer deze competitie tegen ’n Saturnus moeten! De wedstrijd van afgelopen zondag was tegen de dames uit Ridderkerk. Geen vergelijkbare wedstrijd met die van een kleine maand daarvoor. Deze dames gingen als een speer! In de eerste tien minuten stonden ze al gauw voor met 5-1, waarvan 4 doelpunten gescoord uit break-outs. Sonja en Deirdre renden iedere keer goed mee, soms lukte het hun ook om de bal te onderscheppen. Maar tegen zulke jonge dames is soms niets te beginnen. Dan kunnen we nog zo goed verdedigen en keepen… De eerste helft werd afgesloten met een ruststand van 12-2 in het voordeel van Saturnus.

Tijdens de tweede helft stond onze nieuwe keepster Deniz op het doel! Ditmaal kwam zij minder gehavend het doel uit dan de wedstrijd daarvoor. Wel veel ballen om haar oren gehad die door de break-outs kwamen. Een bal heeft ze heel mooi tegengehouden, was die vervolgens kwijt, waardoor de bal alsnog het doel in stuiterde… kan gebeuren! De dames van Saturnus stonden 4-2 te verdedigen, iets waar wij geen antwoord op hebben gehad. We bleven ons spel spelen. Daar waar ik het gevoel had dat we er niet lekker in zaten deze wedstrijd, zag Luuk verbetering ten opzichte van de wedstrijd daarvoor. Dit mag ook wel gezegd worden. We verloren de wedstrijd met 5 tegen 29. Op zich toch weer wel 5 doelpunten tegen een team dat voor ons gevoel in een poule hoger had mogen zitten.

Met dank en complimenten aan alle dames in de DS3! Dit seizoen hebben we buiten op het veld net geen 29 doelpunten gemaakt. Als we dit in ieder geval behalen tijdens de eerste vier wedstrijden in de zaal, zijn we alweer hard op weg onszelf te verbeteren en daarmee voor een come-back te zorgen in het voorjaar van 2024 op het veld!