HS1: Veerkracht

Waar normaal gesproken in de Wion-hal getraind wordt door DS1 en HS1 stond er afgelopen donderdagavond een bekerwedstrijd op het programma. Roda’71 HS1 ontving de HS2 van Hercules.

Beide teams spelen hoofdklasse, dus dat moest vast een leuk potje worden.

Met 6 wissels op de bank was Roda goed vertegenwoordigd. In het begin van de wedstrijd werd Roda een beetje omver gelopen. Hercules wist het doel goed te vinden, terwijl Roda moeite had om de keeper van Hercules te passeren. Roda heeft meerdere keren 7 punten achtergestaan, te weten op 1-8 en 4-11. Gelukkig hebben de heren van Roda veel veerkracht en bleven ze gaan. Zo gingen ze de rust in met 11-15. Een doelpunt dat net na de zoemer in het doel vloog werd niet meegeteld.

In de 2e helft werd er voor een andere variant in de verdediging gekozen en dat bleek effect te hebben. Aangemoedigd door een groot aantal dames van DA1 en DS2 kwam Roda beter in het spel en konden ze beter de aanvallen van Hercules tegenhouden. Langzaam kwam Roda op gelijke hoogte en zelfs voor. Het bleef een tijd spannend, dan weer Roda voor, dan weer Hercules voor.

In een wedstrijd die langzaam steeds meer op rugby begon te lijken (met 2 minuten over en weer) kon Roda eindelijk een gaatje slaan van een paar punten en gaf dat niet meer uit handen.

Met een uitslag van 29-24 zijn de heren weer een ronde verder in het bekertoernooi. Op basis van de 2e helft was dit een dik verdiende overwinning.