DS3: WKP Westlandia

14 januari 2024 – Het nieuwe jaar is begonnen, nieuwe voornemens zijn gesteld en wij hadden er weer zin in.
De eerste thuiswedstrijd tegen Westlandia om half 10. Normaal verzamelen wij drie kwartier van tevoren, maar omdat de zaal meestal niet op tijd open gaat, besloten wij om 09:00 te verzamelen.
Helaas had de mevrouw van de gemeente niet heel veel haast en kwam op haar gemak om 09:22 aanlopen. Dat werd dus haasten en na 20 minuten in de kou te hebben gestaan, wilde wij wel even gezamenlijk warmlopen. Dat is nog wel gelukt.

Luuk, onze coach, kon er dit keer niet bij zijn, dus Henk (de vader van Do) heeft ons begeleid tijdens de wedstrijd. Danielle is na een lange blessure weer terug bij ons team! Zoals we hierboven al schreven hadden wij dus goede voornemens. Één van  deze voornemens was dat Esther (onze rechter hoek) een doelpuntje zou pakken. Haar eerste doelpunt. Wij waren bezig met onze tweede aanval en Esther werd door goede druk vrijgespeeld en pakte heel mooi haar kans. En ja hoor! De eerste doelpunt van het jaar was voor haar! Geweldig! Iedereen uit ons team heeft nu een puntje in de pocket!

De derde aanval werd Demi heel mooi vrijgespeeld vanuit goede druk die van rechts kwam. Demi pakte haar ruimte en knalde nummer twee erin. Ja, ja, geloof het of niet. Wij stonden voor! Het is dan jammer dat wij niet mogen stoppen op het hoogtepunt met onze wedstrijd. Wij genoten van de die paar minuten.

De eerste helft was een goede helft. Wij vonden elkaar, ballen werden goed gevangen en druk werd goed gezet. Er was zelfs een moment dat wij op snelheid speelden met elkaar (in een break) en dat er heel snel over werd gegooid, iedereen de juiste route liep en de ballen werden gevangen. In de eerste helft wisten, buiten Esther en Demi, Danielle, Deniz en Brigitta er een balletje in te gooien. Dominique was een beest in het doel. Breaks, penalty’s, sterke aanvallen haalde zij eruit. Dit deed zij vol energie en agressie! Wij gingen de rust in met 5-9 voor Westlandia.

In de rust besloten wij dat het beter zou zijn als we geen keepers zouden wisselen. Dominique stond lekker te keepen en Deniz was lekker bezig in het veld. In de tweede helft ging het toch weer wat minder. Conditioneel gezien waren wij minder sterk. Westlandia profiteerde daarvan met hun breaks. Daarnaast kregen wij als team veel 2 minuten en penalty’s tegen. Dit hielp ook niet mee. Uiteindelijk wisten wij er nog 3 in te gooien, waarvan 2 penalty’s en 1 doelpunt vanaf de 6. De eindstand was 9 doelpunten voor ons en iets meer doelpunten voor Westlandia.

Wij kijken terug op een leuke wedstrijd. Wij zijn weer blij dat de competitie is begonnen en dat wij elkaar weer vaker zien! Ondanks ons vele verliezen, blijven wij een enthousiast en gemotiveerd team die nog steeds graag willen leren van elkaar. Dat is het belangrijkst!