HS1: Tweede zaalwedstrijd met een unicum!

Na de goede start van de zaalcompetitie van vorige week zondag, zonder (nog binnen) te hebben getraind in die week voorafgaand aan de wedstrijd, stond vandaag de tweede zaalwedstrijd van het seizoen op het programma, thuis tegen Atomium 2.

Met de instelling dat Atomium in de zaal een heel ander team kan hebben dan op veld (waar we redelijk ruim van hebben gewonnen) en van de week gewoon weer te hebben getraind zoals het hoort, waren wij klaar voor de wedstrijd van vandaag.

Atomium bleek vandaag te komen met precies 7 man!!

Het zou een wedstrijd dus moeten worden om aan ons doelsaldo te gaan werken dat later in het seizoen wellicht nog van toegevoegde waren zou kunnen zijn.

In het begin van de wedstrijd moesten wij nog op stoom komen. Hier en daar werden niet zuivere ballen naar elkaar gegooid en werden grote kansen gemist. In combinatie met het te makkelijk denken in de verdediging konden zij de eerste 10 minuten redelijk mee, alhoewel het gat 4 doelpunten verschil was.

Naarmate de eerste helft vorderde scoorden wij met name op de break-outs waarbij wij in het merendeels met 3 a 4 mannen eruit kwamen.

De ruststand was dan ook ruim in ons voordeel, 20-8.

De tweede helft gingen we verder met waar we geëindigd waren in de eerste helft, het blijven lopen van de break-outs. Daarmee liep de scoren redelijk snel op, maar was de concentratie in de verdediging nog steeds wat minder waardoor Atomium nog hier en daar redelijk wat konden scoren.

Met een hoop snelle break-outs, goed aanvallend samenspel en mooie afrondingen is de einduitslag uiteindelijk 40-19 geworden!!! JAWEL, WIJ HEBBEN DE 40 BEREIKT!!

Mannen, wij hebben de lijn van vorige week weten door te trekken!

Ondanks dat we af en toe moeiten hadden om volledig geconcentreerd te verdedigen (want wij zaten al met onze hoofden bij de aanval) en de redelijk wat grote kansen te hebben gemist, hebben wij vandaag als team weer een leuke wedstrijd gespeeld!

Wij hebben waarschijnlijk de 2 makkelijkste tegenstanders van de poule gehad, en zullen volgende week vol aan de bak moeten tegen Ventura 2.

Maar tot dinsdag kunnen nog met zijn allen gaan genieten van de 40!! doelpunten die wij hebben gemaakt.